Kvalitetni XXL cekeri srpske kreativke s  porukama koje apsolutno obožavamo
Kvalitetni XXL cekeri srpske kreativke s  porukama koje apsolutno obožavamo

Kvalitetni XXL cekeri srpske kreativke s
porukama koje apsolutno obožavamo

Već dvije godine po ulicama Beograda mogu se vidjeti oversized cekeri s interesantnim porukama koje uvijek počinju isto – “This bag could carry…”, ali nastavak je svaki put drugačiji i intrigantan!

Do sada su majice s glasnim i jasnim porukama prednjačile, a tu su naravno i cekeri zanimljivog dizajna. No ovi XXL modeli definitivno dominiraju beogradskim ulicama. Osim što iz aviona vidimo da je proizvod od kvalitetnog materijala, tu je efektno ispisana ironična, duhovita poruka koja uvijek izaziva reakciju okoline. Saznali smo tko stoji iza ovog genijalnog koncepta koji pomalo djeluje kao nova spontano nastala komuna. Iza srpskog brenda Mamazmia krije se Mia Uzelac iz Beograda, koja je nekada radila kao copywriter, a danas svojim funkcionalnim modnim pristupom kreira novu lokalnu zajednicu koju povezuje cool nonšalantni i humoristički pristup ovom „teškom” životu.

Kako ste došli na ideju da pokrenete brend MamaZmia?

Proteklih godina postala sam strastveni sakupljač cekera i oni su u mom životu potpuno potisnuli ostale, “prave” torbe. Za vrijeme korone sam shvatila da stalno vučem nekoliko malih cekera, kao i da nijedan od njih nema toliko potrebni veliki džep, i onda sam izmaštala Mamazmiu. Budući da sam dugo radila kao copywriter u agenciji New Moment, odlučila sam se malo poigrati porukama vezanima za veličinu same torbe.

Koliko imate natpisa i postoji li određena anegdota vezana za neki od njih?

Za sada imamo 20 natpisa, ali je inspiracija u svakodnevnom životu ogromna, pa neprestano smišljam nove. Imam divne kupce koji se stalno fotografiraju na raznim destinacijama s torbama i često im se događa da ih slučajni prolaznici zaustave i zamole da se slikaju s torbom, u čemu je definitivni pobjednik Idiots ceger.

Od čega su izrađeni cekeri?

Imala sam veliku pomoć jer se moj suprug bavi tekstilom, pa smo zajedno odabrali najbolji materijal i kvalitetan vez za poruke, koji je jedna od stvari kojima se kao brend jako ponosimo. Torbe su “visoke “92 cm i većinski napravljene od pamuka s dijelom elastina koji je tu isključivo kako bi torba mogla izdržati sve laptope za posao, boce gina za druženje po kućama, dječje igračke za preživljavanje odlaska u park i na plažu, skrivene shopping vrećice koje ukućani ne trebaju vidjeti itd. Torbe zaista imaju široku primjenu, a moja omiljena je ta što na putovanja rijetko kad nosim kovčege, posebno jer ceker opušteno prokrijumčari sav overweight kome smo svi skloni…

Što vaš ceker može ponijeti ovih dana?

Mamazmia će od ovog ljeta pored Beograda biti prisutna u radnjama u Italiji i Švicarskoj, a polako smišljamo i još neke nove oversized proizvode.

Sve detalje saznajte OVDJE 

Učitati još
Zatvori