Sportske natikače su i službeno najveći ljetni trend

Sportske natikače su i službeno
najveći ljetni trend

Ljeto u znaku natikača

S obzirom na dugogodišnju vladavinu japanki i raznih modela sandala, razumljivo je da smo s oprezom promatrali natikače jednom kada su se počele probijati na tržište. Ali eto, dvije godine kasnije, i natikače su i službeno najveći ljetni trend što se tiče obuće.

Informacija dolazi od tražilica i shopping stranica koje su zamijetile porast u pretraživanju riječi i zatim kupovini komada, a i Pinterest je sportske natikače po broju pinova svrstao među top ljetne trendove. Google Trends također bilježi gotovo 100 posto porasta pretraživanja riječi slides na američkom i australskom tržištu u odnosu na prošlu godinu.

Sportske natikače u ponudi svih brendova

Nesumnjivo je da su Birkenstockice i adidas Adilette potaknuli cijelu priču, no i luksuzniji brendovi kao što su Dolce & Gabbana, Saint Laurent ili Valentino priključili su se vrlo brzo svojim modelima. Sportski dizajn natikača na policama ima i Nike čiji je logo jednako viđen jednako često kao i adidasove tri crte, ali i svi drugi high street brendovi imaju barem jedan adut u ponudi.

Čini se da im prednost daje jednostavnost nošenja i kombiniranja, bez dosadnog žuljanja na kakvo smo navikli s japankama. Pa čak i ako ih samo nosite na plažu, bit će vrlo dobra investicija. Iz zatvorenih proljetnih modela, uskočili smo u ove ljetne, idealne za plažu, ali jesen nesumnjivo skriva povratak eleganciji.

Saint Laurent, net-a-porter.com

Saint Laurent, net-a-porter.com

Valentino, net-a-porter.com

Valentino, net-a-porter.com

Dolce&Gabbana, net-a-porter.com

Dolce&Gabbana, net-a-porter.com

Foto: Instagram, Asos, Net-a-Porter

Učitati još
Zatvori