Samba kit s popularnim Havaianas japankama

Samba kit s popularnim Havaianas japankama

Havaianas samba japanke

Slaveći 100. obljetnicu od nastanka prvog glazbenog zapisa samba ritmova, Havaianas predstavlja svoj hommage ovoj kultnoj glazbeno-plesnoj ikoni. Ona ima nekoliko linija, a Havaianas je odlučio odati počast četirima stupovima koji su obilježili ovaj veseli i zarazni ritam.

Samba de Roda linija je koja se najvjerojatnije pojavila u devetnaestom stoljeću. Ovaj afro-brazilski stil ima plesne elemente umjetničke forme Capoeire. Najpoznatija linija sambe u Europi je Samba Enredo –  linija koje se pojavila u Riu De Janeiru u 50-ima. Skladana je specijalno za parade škola sambe. Svake godine bira se nova škola koja će skladati glazbu za paradu na karnevalu.

havaianas

Linija za koju se pretpostavlja da je bila zaslužna za širenje ovog zaraznog ritma u ostatku svijeta je Samba Exaltaco. Pojavila se 1939. godine, a karakterizira ju da je manje rustikalna i sofisticiranija. Ima patriotsku notu i poznata je po slavljenju ljepota i veličine Brazila. Konačno, Samba-Canção (song-samba) se pojavila krajem 20-ih, tijekom modernizacije urbane sambe u Rio de Janeiru. Poznata je po svojoj složenoj melodiji i sporijem tempu, te činjenici da obrađuje teme poput ljubavi.

havaianas2

Samba kit

Kako bi proslavili ovaj povijesni trenutak, Havaianas je kreirao ekskluzivni kit s osebujnim parom japanki, klasičnim pivskim čašama“, te glazbenim instrumentom“ povezanim sa sambom – kutijom šibica. Dio brazilske tradicije svakako je korištenje kutije za šibice kao glazbenog instrumenta. Iz udaranja u kutiju šibica proizlazi divna melodija. Ova navika je vrlo česta među samba zajednicama i razveseljava mnoge ljubitelje sambe diljem Brazila. Najpoznatija vrsta čaša iz kojih se u Brazilu ispija pivo nazivaju “američke čaše”. Manje su od onih tradicionalnih čaša za pivo i često ih se viđa unutar njihovih zajednica.

Web stranicu brenda posjetite ovdje.

Učitati još
Zatvori