Kako je ružni božićni pulover postao ‘it’ komad?

Ružni božićni pulover 2

Fresh Prince of Bel Air

Tradicija koja se sve više udomaćuje na našim prostorima ona je ‘Ugly Christmas Sweatera’, odnosno ružnog božićnog pulovera koji blagdanskim svečanostima daje jednu sasvim otkačenu i zabavnu notu. Za njegovu popularnost ‘kriviti’ možemo prvenstveno američke filmove i televizijske serije, iz kojih je ovaj trend i potekao, a među prvima ga je u legendarnoj komediji National Lampoon’s Christmas Vacation isfurao Chevy Chase. Otad do 90-ih, ružne božićne pulovere moglo se vidjeti doslovno posvuda, a što su bojom i detaljima bili upadljiviji i neukusniji, to su bili bolji.

Ružni božićni pulover

Bridget Jones’s Diary

U 90-ima su gotovo iščeznuli, da bi se s početkom 2000. godina ponovno vratili. Ponovno smo ih viđali i još uvijek ih viđamo na kino platnima i televizijskim ekranima, a epizodne uloge odigrali su u filmu o Bridget Jones i Love Actually, serijama Gilmore Girls i How I Met Your Mother.

Ružni božićni pulover 7

How I Met Your Mother

Vjerujemo kako i vi sami već neko vrijeme kujete planove o zabavi za prijatelje na kojoj ćete se baš svi pojaviti odjeveni u šašave božićne pulovere i zbijati šale na vlastiti račun. Planirate li to napokon učiniti ovog Božića, pravo je vrijeme da nabavite svoj ‘ugly’ primjerak, koji ćete moći nositi ne samo sada, već i svake godine iznova i priuštiti sebi i svojim bližnima obilje dobre zabave.

Ružni božićni pulover 3

The Night Before

Da bi ružan božićni pulover uistinu bio ružan, imperativ su jarke boje i kičasti detalji, od kojih će vas već na prvi pogled zaboljeti oči. No, šalu na stranu, mnogi modni brendovi dosjetili su se kako ovaj komad za blagdanske svečanosti učiniti nosivijim i dopadljivijim, pa su se pojavili i puloveri nešto smirenijeg dojma, no zato ništa manje šarmantni.

Ružni božićni pulover 5

Bridget Jones’s Diary

Ovog Božića s idealnim puloverom tako možete postati snjegović, vilenjak, sob ili Djed Mraz, možete na njemu nositi preslatke životinjske likove s duhovitim natpisima, a želite li se sasvim ‘otkačiti’ i svojim prijateljima prirediti prizor za pamćenje, investirajte u jarki crveni ili zeleni pulover izvezen glitterom, pomponima – pa čak i ukrasnim girlandama.

0