Reizdanje popularnog modela Nike tenisica

Otkad su street style zvijezde i poznate svjetske blogerice u velikom stilu na scenu vratile tenisice kao poželjan, pa čak i ‘statement’ komad, one naprosto ne silaze s popisa ‘must have’ komada za bilo koju sezonu. Sportski divovi poput adidasa, Nikea, New Balancea ili Diadore itekako su prepoznali svoju ulogu u svemu tome te neprestano lansiraju nove modele i reizdanja starih, od kojih potonji s retro elementom izazivaju kudikamo više oduševljenja.

nikecortez5

Nema fashionistice koja nije poželjela ili kupila adidas Originals Stan Smith ili Rockstar, Nike Air Force 1 ili Nike Air Max – u posljednjih nekoliko sezona vidjeli smo ih u svim bojama i napravljene od svih mogućih materijala. Sada je na red došao još jedan popularan retro Nike model, Classic Cortez, čije je reizdanje dostupno po cijeni od 100 dolara u svojim originalnim bojama – kombinaciji bijele i plave s crvenim Nike znakom.

nikecortez2

Nike Classic Cortez dizajniran je 1972. godine kao trkaća tenisica. Tada je to bilo revolucionarno rješenje Billa Bowermana i danas se o njima priča kao prvim tenisicama za trčanje da duge staze jer se u njima moglo pretrčati više od 150 kilometara zahvaljujući mekanom ulošku i cik-cak, rebrastim gumenim potplatima.

nikecortez4

Popularizirala ih je Farrah Fawcett u jednoj od epizoda ‘Charliejevih anđela’ kad se u trapezicama i ‘cortezicama’ vozi na skateboardu te tako ušla u domove svih tadašnjih tinejdžera koji su odmah poželjeli svoj par. Nosio ih je Tom Hanks u ‘Forrestu Gumpu’ u poznatoj sekvenci trčanja kroz cijelu Ameriku, što je modelu dalo dodatan ‘boost’ među potrošačima.

nikecortez1

Modni mediji predviđaju kako će Nike Classic Cortez biti novi hit na ulicama ove jeseni. Ako još niste pronašli svoju idealnu tenisicu, možda je ovo izbor za vas.

nikecortez6

nikecortez3

Foto: Nike.com

0