Poslovne cipele za zimske dane

Poslovne cipele za zimske dane

Poslovni svijet gotovo uvijek zahtijeva formalno odijevanje, a nezaobilazni dio uniforme primjerene takvom okruženju elegantne su cipele na petu poput klasičnih salonki ili mokasinki na petu. U poslovnom svijetu, lijepo i suho vrijeme zimi će zadržati omiljene udobne parove niskih cipela ili cipela na petu unutar poslovne uniforme. Ipak, niske temperature i dani ispunjeni kišom i snijegom postat će prehladni, a zaleđeni pločnici preopasni za omiljeni par neutralnih salonki. Za takvih dana, nebitno koliko formalno odijevanje zahtijeva vaš posao, vrijeme je da niske cipelice ili cipele na petu zamijenite udobnim, toplim i puno sigurnijim izborom, čizmama sa stabilnom petom i izrezbarenim potplatom koji će prkositi svakom snježnom puteljku.

Iako će takav par čizama unijeti neku novu estetiku u vašu poslovnu garderobu, istovremeno on će zadržati eleganciju i klasičnan izgled poslovnih cipela. U nastavku vam donosimo najpraktičnije, najtoplije i najsigurnije parove čizama primjerene svakom poslovnom okruženju zbog kojih ćete zaboraviti na teturanje zaleđenim pločnikom u cipelama s tankom i visokom petom ili izuvanje praktičnih čizama i zamjenu s salonkama odmah po dolasku u ured.

JEDNOSTAVNE CRNE GLEŽNJAČE

Poslovne cipele za zimu

& Other Stories

Crne gležnjače u zimsko su doba savršena alternativa crnim salonkama. Jednostavne, svevremenske i prilagodljive, gležnjače u crnoj boji, osim što će vas grijati cijele zime i štititi od snijegom posutih pločnika, lako će se uklopiti u svaku kombinaciju i postati omiljeni dio vaše zimske poslovne garderobe.

Poslovne cipele za zimu

Topshop

Poslovne cipele za zimu

& Other Stories

ELEGANTNE BUCE

Poslovne cipele za zimu

Sorel (net-a-porter)

Iako su omiljeni model ležerne zimske obuće, tople buce sigurno nisu prve za kojima ćete posegnuti kada ujutro tražite savršeni par cipela za klasičnu poslovnu kombinaciju. Ipak, njihova popularnost u street style svijetu potaknula je mnoge dizajnere da spoje eleganciju poslovne obuće i praktičnost i udobnost buca. Rezultat do kojeg su ovom neobičnom kombinacijom došli brendovi poput popularnog Sorela, čije su klasične buce trenutno jedan od najpopularnijih modela obuće, Jimmyija Chooa i Christiana Louboutina nadmašio je sva očekivanja i u poslovnu uniformu unio udobnost koje se jednako dobro slaže s jednostavnim monokromnim, ženstvenim i ležernijim poslovnim kombinacijama.

Poslovne cipele za zimu

Christian Louboutin (net-a-porter)

Poslovne cipele za zimu

Jimmy Choo (net-a-porter)

DO KOLJENA ILI IZNAD

Poslovne cipele za zimu

Zara

Osim potplata s dubokim urezima, poželjnog za dane kada su sve ulice prekrivene zaleđenim pokrivačem, visina sare je još jedan od praktičnih elemenata koji će se pokazati osobito korisnim u ženstvenom outfitu koji uključuje poslovnu suknju ili haljinu. Osim što njihove visoke sare štite od hladnoće, modeli do koljena, a posebno oni iznad koljena ove su sezone zavladali modni svijetom i zaludili najpoznatije trendseterice. Iako će možda modeli od baršuna biti previše za klasičan poslovni look, one od meke crne kože besprijekorno će stajati svakoj suknji, haljini, ali i hlačama s uskim ili jako širokim nogavicama.

Poslovne cipele za zimu

& Other Stories

Poslovne cipele za zimu

Christian Louboutin (net-a-porter)

S VISOKOM PETOM I SIGURNIM POTPLATOM

Poslovne cipele za zimu

Lori (Karla)

Iako hodanje u cipelama visoke pete po zaleđenim ulicama zvuči poput nezgode koja samo čeka da se desi, poznati dizajneri za sve ljubiteljice potpetica iznad uvijek prihvatljivih pet, šest centimetara pronašli su jednostavno rješenje koje će spriječiti sve potencijalne padove. Čizmama s petom dizajneri poput dizajnera ikoničnih visokih potpetica Christiana Louboutina dodali su detalj karakterističan za ležernije i sportske modele, duboke ureze koji neće oduzeti elegantan dojam čizmama s visokom potpeticom, ali će dodati, kad govorimo o zimi, ali i visokim potpeticama općenito, uvijek dobrodošlu dodatnu stabilnost.

Poslovne cipele za zimu

Christian Louboutin (net-a-porter)

UKRAŠENE ZANIMLJIVIM I DECENTNIM DETALJIMA

Poslovne cipele za zimu

N 21 (Karla)

Baš poput klasičnog para salonki, žene s poslovnom garderobom  ispunjenom formalnim i klasičnim modelima, gotovo uvijek će odabrati jednostavne modele gležnjača, gotovo uvijek u crnoj boji. U takvom ormaru jednostavni detalji poput dekorativnih prošiva, zlatnih kopči ili jednostavne mašne poželjan su mali i decentni dodatak koji će donijeti mali, ali primjetni i primjereni odmak od običnog.

 

Poslovne cipele za zimu

Manufacture D’Essai (Karla)

U ZAGASITIM BOJAMA

Poslovne cipele za zimu

Zara

Činjenica je da je crna boja vladarica i poslovne uniforme i zimske obuće unutar nje, no zagasiti i tamni tonovi plave i crvene boje, baš poput decentnih detalja, razbit će monotoniju monokromnih komada unutar poslovnog ormara na suptilan, ali primjetan način istovremeno ostajući svestrani poput modela u crnoj boji.

Poslovne cipele za zimu

Zara

Poslovne cipele za zimu

& Other Stories

 

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Karla, net-a-porter, Zara, & Other Stories

Učitati još
Zatvori