Počeo Tjedan mode u Milanu: Kratki pregled značajnih trenutaka
Počeo Tjedan mode u Milanu: Kratki pregled značajnih trenutaka

Počeo Tjedan mode u Milanu: Kratki
pregled značajnih trenutaka

Mjesec mode se nastavlja, pa se nakon New Yorka i Londona selimo u Milano. Prvi dan obilježile su revije brendova Fendi Diesel, a do kraja tjedna očekuje nas još uzbudljivih modnih događaja u talijanskom gradu – Moschino slavi 40. godišnjicu, dok The Attico priprema svoju prvu reviju.

Skromni Kim Jones i njegovi prijatelji

Jedna od prvih revija ovosezonskog Tjedna mode u Milanu bila je, tradicionalno, domaćeg brenda Fendi. Kreativni direktor, britanski dizajner Kim Jones opredijelio se ovog puta za geometrijske oblike i nježne, svijetle i prigušene tonove. Akcent je ovog puta bio na detaljima, suptilnim dodacima koji su upotpunili odjevne kreacije. Tako je sva pažnja bila usmjerena ne na pistu, već na prve redove pred njom. Tamo su sjedili supermodeli Kate Moss, Naomi Campbell, Linda Evangelista i Amber Valletta, ali i glumice Demi Moore i Cara Delavigne, između ostalih.

Kako slavi Diesel, a kako Moschino

Prvi dan je završen revijom brenda Diesel, koji se ovog puta opredijelio za nešto drugačiji – demokratičniji – pristup. Kako bi izložili komade za proljeće/ljeto 2024, odlučili reviju održati na otvorenom, pod vedrim milanskim nebom. Tako je priređen velik rave party sa 7000 uzvanika u trajanju od osam sati, dok su novi komadi prikazani na ekranu. Uz pozivnice su pristigli i jednokratni, analogni fotoaparati kojima su pristuni mogli zabilježiti trenutke vrijedne pamćenja. Neki od njih odigrali su se i na samoj pisti, gdje je Glenn Martens odvažno izložio svoju futurističku denim viziju upotpunjenu jarkim bojama i grafičkim uzorcima.

Počeo Tjedan mode u Milanu Kratki pregled značajnih trenutaka_profimedia

Za to vrijeme, Moschino se brižljivo pripremao za svoje slavlje, s obzirom na to da ovogodišnja revija u Milanu predstavlja jubilarni 40. rođendan čuvene modne kuće. Tim povodom, neće biti velikog slavlja kao u Dieselu, već će jubilej proslaviti jedinstvenom kolekcijom za predstojeću sezonu. Brend je okupio četiri internacionalnih stilista – Carlyne Cerf de Dudzeele, Katie Grand, Gabriellu Karefa-Johnson i Luciu Liu – i zatražio od njih da kreiraju deset kreacija inspirisanih originalnim radovima Franca Moschina, ali protkane suvremenom modnom ideologijom. Rezultat njihovog rada bio je prikazan drugog dana MFW-a, u četvrtak, 21. rujna.

Baby The Attico steps

Malim, ali odvažnim koracima u prepoznatljivim The Attico cipelama na petu, Giorgia Tordini i Gilda Ambrosio stigle su do svoje prve revije na ovogodišnjem Tjednu mode u Milanu. Brend su osnovale 2016. godine, a zahvaljujući utjecaju koji su već uživale na društvenim mrežima, njihovi komadi ubrzo su postali neki od najtraženijih među modnim entuzijastima. Vizija ženstvenosti, senzualnosti i odvažnosti, neodvojivi koncepti u njihovim kreacijama, sada su dobili priliku da zasjaju na jednoj od najznačajnijih modnih pozornica, a kako će Giorgia i Gilda odgovoriti na ovaj izazov saznat ćemo danas, u subotu, 23. rujna.

*Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@fendi), Profimedia

Učitati još
Zatvori