Plastične & Drastične dale su nam intervju i poručile: Stil se dušo s dušom slaže, a ne s parama
Plastične & Drastične dale su nam intervju i poručile: Stil se dušo s dušom slaže, a ne s parama

Plastične & Drastične dale su nam intervju i poručile: Stil se dušo s dušom slaže, a ne s parama

Skrolajući bespućima Instagrama sigurno ste barem jedno naišli na megapopularne hrvatske influencerice za koje ne možemo reći da su žene od krivi i mesa. Plastične & Drastične na jedan zanimljiv način predstavljaju drugačiju viziju internetskog pojavljivanja, a uz to što su bez dlake na jeziku, mogu se pohvaliti doista specifičnim odjevnim kombinacijama omiljenih domaćih i regionalnih modnih dizajnera. Nismo mogli odoljeti i postavili smo im nekoliko pitanja, a one su ekskluzivno za nas snimile potpuno nove fotografije koje danas imaju premijeru. Upoznajte Plastične & Drastične.

Tko su Plastične & Drastične?

Plastične & Drastične su influencerice na čelu s Pavlom (Queen P), otprilike slično kao Queen B u Destiny’s Childu. Barbike koje su trenutačno najdrastičnije u regiji, ali ne i najplastičnije. Ako nas razumijete…

Koji je cilj ovog zabavnog Instagram profila?

Prvi i glavni cilj je fun fun fun i zapravo jedini. Sve ostalo dolazi kao posljedica zabave. Pokazati da i Barbie može biti influencerica u ovom zanimljivom svijetu društvenih medija. Svakodnevno nam društvene mreže stavljaju izazov i navikavaju nas uvijek na nešto novo i drugačije, pa je i to možda jedan od razloga zašto je profil nastao, a ujedno je to i jedan od ciljeva. Sve to zajedno čini ga uspješnim.

Puno truda pridajete detaljima, koliko je potrebno za izradu ovakvih kreacija?

Da bi profil bio zanimljiv i da bi ostvario svoj cilj, pristup mora biti jako ozbiljan. Puno se trudimo oko detalja, da ukupan dojam bude što realniji našem svijetu i da igranje s barbikama od doba 80-ih i 90-ih dignemo na jednu veću i moderniju dimenziju, a opet da se zadrži toplina. Veliku ulogu kod pratitelja igra nostalgija. Volimo sami izrađivati odjeću, ali i surađivati s ljudima čiji je to posao, kako u Hrvatskoj tako i u regiji. Beograd je u tom smislu napredniji od nas, pa postoje profili (Mikilly fashion, Ayumique i sl.) s kojima trenutačno surađujemo na jednom “ludom” projektu. Reći ćemo i to da je puno naših dizajnera otvoreno za ovakvu vrstu suradnje pa Plastične & Drastične posjeduju odjevne predmete modnih brendova Elfs, Bite my style, Štraca, Ants t-shirts (Srbija) i sl.). Svi su se potrudili i napravili predivne male odjevne predmete koji su nas ostavili bez daha tako da ih moramo spomenuti. U sve minijaturne kreacije, kako odjevne tako i ostale, potrebno je puno vremena, strpljenja i naravno ljubavi.

Možemo reći da su Plastične & Drastične doista postale svojevrsne influencerice, koja je glavna poruka koju šalju?

Dakako da su svojevrsne influencerice, dokaz numero uno jest taj što su jedine barbike koje daju intervju za jedan od najrelevantnijih lifestyle portala. Glavni adut im je doziranje sadržaja, objaviti post kada imaju nešto za poručiti, ne nužno pratiti analize i zamarati se brojkama zbog kojih postajemo robovi društvenih mreža. Glavna poruka Plastičnih & Drastičnih je poštujte druge, ali prvo sebe. Kada već živimo neki novi svijet, živimo ga lijepo i dostojanstveno.

Možemo li dobiti modni savjet za blistavo ljeto pred nama?

Naravno! Savjet je taj da je ljeto stvoreno za uživanje, ali ne na društvenim mrežama i u novim filterima. Poželite barem na plaži biti i izgledati stvarno kao u pravom životu, budite bezbrižni jer morate znati da nitko ne gleda samo vas. Od mode, ključno je imati kupaći kostim koji dobro pristaje vašoj liniji. Dovoljno velike naočale i šešir da se
sakrijete od ljudi koje ne želite pozdraviti, dobru kremu s faktorom i pokoji dobar koktel u ruci. That`s all!

A sad jedan životni i mudri?

Stil se dušo s dušom slaže, a ne s parama. Citat: Mala Radnja Dizajna.

Kakve projekte Plastične & drastične spremaju za budućnost?

Budućnost za Plastične & Drastične bit će sjajna. Odlučile su postati najzanimljivije influencerice u regiji. Pripremaju puno iznenađenja, nastavak snimanja prve instanovele na svijetu “Zauvijek ista”, kreće i projekt “Celebrity dolls”. Toliko možemo sada otkriti, naš kenadžer ostalo drži u tajnosti.

Foto: Plastične & Drastične

Učitati još
Zatvori