3 hrvatska brenda koja rade personalizirane jakne

3 hrvatska brenda koja rade
personalizirane jakne

iggy6

Iggy

Personalizirana moda u posljednjih je nekoliko sezona uzela snažan zamah, a dizajneri se sve više prilagođavaju svojim klijentima i njihovim željama da nose jedinstvene komade koji se neće susretati na svakome koraku. Personaliziraju se svakodnevni odjevni predmeti i modni dodaci koji na taj način dobivaju na posebnosti. Uz dizajnere koji u tome prednjače, ovom trendu nastoje se priključiti i masovni modni brendovi, stvarajući specijalne kolekcije inače bazičnih komada koji su dobili poseban tretman i dolaze s detaljima koji pojedince ističu iz mase; bedževe, zakrpe, ručni vez i razne natpise.

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

VERY RARE

Jakne su po tom pitanju ove jeseni posebno u fokusu, bilo da su izrađene od trapera, u stilu bomberica ili je riječ o parkama. Želite li takav personalizirani primjerak u svojoj garderobi, a također želite prednost dati hrvatskom umjesto stranom modnom potpisu, kod nas ćete pronaći tri domaća brenda čije su jakne prave modne poslastice.

VERY RARE

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

SONY DSC Processed with VSCOcam with a6 preset

very-rare4

Iza hrvatskog projekta VERY RARE stoji mladi kreativac Sven Harambašić, koji je stalno u procesu proizvodnje unikatne 1/1 odjeće. Na izložbi u svibnju ove godine, nazvanoj ‘Some Girls Wander by Mistake’, Sven je predstavio seriju ručno redizajniranih i dorađenih jakni i T-shirtova, koji su njegovom streetwear brendu dali jednu novu dimenziju. Ove originalne bomberice i parke pronaći možete na VERY RARE stranici.

NEHA NEHA

Jedna naročita jakna bila je zvijezda netom završenog Špancirfesta, gdje su posjetitelji pomagali oslikati Špancir jaknu hrvatskog brenda Neha Neha. Njegova osnivačica, varaždinska dizajnerica Nela Kliček već se neko vrijeme bavi redizajniranjem vintage komada i pretvaranjem istih u unikatna djela.

Osim što ih ručno oslikava, na njenim traper jaknama i košuljama redovito se nađu i šareni detalji poput pompona i resica. Ovi komadi nigdje neće proći nezamijećeno, a želite li ih kupiti, pronaći ćete ih u Modnom Kolektivu u Tkalčićevoj 73. Dizajnericu također možete kontaktirati putem Facebook stranice brenda, saznati koje modele trenutno ima u ponudi ili izraditi po narudžbi.

IGGY

iggy

iggy4

Na adresi Vlaške 78 od prošle se godine krije showroom i kreativna radionica Igrajne Vargek i njena brenda Iggy. Ljupki komadi koje plasira u prodaju jedan za drugim osvajaju žene svih generacija, a svaka nova kolekcija donosi neki novi razlog za uzbuđenje. Uz bazičnu Iggy kolekciju, Igrajna redovito izbacuje i male, limitirane serije odjevnih predmeta.

iggy5

iggy3

iggy2

Ove sezone apsolutni su hit nje bomber jakne izrađene od satena i ukrašene Disneyjevim motivima. Količine su ograničene i dostupni komadi vrlo brzo se rasprodaju, no pomno pratite Iggy stranicu gdje ćete doznati sve novitete ili naručiti neku samo svoju bomber jaknicu za jesen.

Foto: Sven Harambašić, Iggy, Neha Neha, Instagram

Učitati još
Zatvori