Tko je pariška ‘it’ djevojka Jeanne Damas?

Tko je pariška ‘it’
djevojka Jeanne Damas?

jeanne10

Da su Francuskinje najchic žene na svijetu, poznata je teza. Uvjerili smo se to na primjerima dizajnerice Coco Chanel, zatim glumica Brigitte Bardot, Jean Seberg, Catherine Deneuve i Jane Birkin, a u novije vrijeme uživamo u pojavi Audrey Tatou, Ines de la Fressange, Caroline de Maigret, Emmanuelle Alt i mnogih drugih. Jasno je kako svaka nova generacija Francuskinja na scenu dovodi neke nove ikone stila i modne uzore, a među mladim Parižankama to je danas definitivno Jeanne Damas.

jeanne4

O Jeanne su modni mediji počeli pisati prošle godine, vrlo brzo ju prozvavši pariškom ‘it’ djevojkom. Ona je završila studij glume, francuski je model, nekadašnja blogerica i Instagram djevojka s vjernom publikom koja broji stotine tisuća followera. Svoj modni kredibilitet zaradila je upravo putem te društvene mreže, na kojoj objavljuje fotografije iz svog svakodnevnog života, što je bilo dovoljno da zaintrigira oko promatrača i pojavi se u francuskom i američkom Vogueu, Harper’s Bazaaru, Elleu i brojnim medijima.

jeanne2

Mnogi ju uspoređuju s Jane Birkin, velikom ikonom 60-ih i 70-ih, a na nekim je fotografijama jasno i zašto. Stil Jeanne Damas predstavlja sve ono što volimo kod Parižanki – nonšalantan je, neopterećen, dok opet djeluje elegantan i ženstven. Kao i svoje kolegice, Jeanne nikada ne djeluje kao da je satima stajala pred ormarom i razbijala glavu time što će odjenuti, a naposljetku, kada se njen stil secira do potankosti, čine ga sasvim jednostavni, svakodnevni komadi, poput dobrog para jeansa, pamučnih T-shirtica i majica na prugice, duboko dekoltiranih lepršavih bluza, espadrila i balerinki.

jeanne5

Njen stil nije nimalo ekscentričan ili nepredvidljiv, ne povodi se za posljednjim modnim trendovima i upravo je to kod nje najveće osvježenje, u modnom svijetu koji ju okružuje, a koji je opterećen ‘gutanjem’ najnovijih diktata mode na sezonskoj razini. Biti svoja i nepokolebljiva, ne truditi se mnogo, a izgledati šarmantno, formula je koja je Jeanne plasirala među modne zvijezde.

jeanne3

Kako bi i druge žene ubacile dašak pariškog chica u svoju garderobu, ova cool brineta prije dva je mjeseca predstavila vlastitu odjevnu liniju ‘Rouje’, u kojoj se mogu pronaći svi oni komadi u kojima i sama uživa – svakodnevni, nezaobilazni u ženskom ormaru i pristupačnih cijena, za rekreiranje tog poznatog ‘je ne sais quoi’ momenta kojeg toliko volimo kod Parižanki!

jeanne6

jeanne15

Učitati još
Zatvori