Još jedan pogled na najiščekivaniji modni dokumentarac godine

first monday in may

Tribeca Film Festival u New Yorku 13. će travnja biti otvoren svečanom premijerom dokumentarnog filma ‘The First Monday in May’ koji prati prošlogodišnje pripreme jednog od najvećih modnih i društvenih događanja godine – poznate Met gala večere u njujorškom Metropolitan muzeju.

first monday in may3

Najiščekivaniji modni dokumentarac sezone u stopu prati Annu Wintour, glavnu urednicu magazina Vogue, koja odborom za organizaciju Met gale predsjeda od 1995. i otad nadzire apsolutno svaki aspekt u procesu pripreme ove ugledne ceremonije, koja iz godine u godinu, prvog ponedjeljka u svibnju, u Metropolitanu okuplja društvenu kremu iz svijeta mode, ljepote, filma, glazbe i umjetnosti.

first monday in may2

Riječ je o partyju koji je itekako zahtjevno i kompleksno organizirati, jer s organizacijom same gala večere paralelno se odvija i organizacija Costume Institute izložbe, koja svake godine ima zadanu temu. Tu posao od Anne Wintour preuzima Andrew Bolton, dugogodišnji kurator Custome Instituta, zaslužan i za prošlosezonsku izložbu ‘China: Through The Looking Glass’, koju dokumentarni film i prati.

first monday in may5

Andrew Rossi, autor modnog dokumentarca, dobio je ekskluzivni pristup iza kulisa organizacije gore navedene i ujedno najposjećenije modne izložbe u povijesti, koja je popratila u kojoj je mjeri Kina kao najmnogoljudnija zemlja svijeta inspirirala zapadnjačku modu. Rossi je film snimao od rujna 2014. pa sve do same Met gale, a film u kojem sudjeluju i Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier i John Galliano prosječnom će gledatelju dočarati impresivnu Met galu, kao da joj i sam prisustvuje. Dok čekamo 13. ožujka, na internetu se pojavio i drugi teaser video dokumentarca koji pogledati možete u nastavku.

Foto: www.firstmondayinmay.com

0