Neodoljiva Stan Smith Vintage linija

Neodoljiva Stan Smith Vintage linija

@lafabric

@lafabric

Kako na tržište dolazi sve veći broj različitih modela tenisica, a sve su na ovaj ili onaj način u trendu, mnogi se polako vraćaju ovom neprikosnovenom klasiku u sasvim pročišćenoj varijanti. adidas Originals Stan Smith tenisice na tržištu su od 1960-ih, kao prve kožne tenisice namijenjene tenisačima. Bile su prve i po nedostatku zaštitnog znaka brenda – tri pruge sa strana. U zamjenu imaju perforirane linije, a njihovo zaštitno lice i osoba po kojoj su postale poznate je tenisač Stan Smith.

@nakedcph

@nakedcph

Već do 1980-ih bile su najprodavanije tenisice na svijetu koje su rušile rekorde, a ponovno lansiranje, točnije reaktivacija marketinškog plana 2014. i njihova pojava na Tjednima mode bili su dovoljni da se stvori stampedo oko ovih modela u trgovinama. Sve bijele tenisice planule su kao da se dijele i otad manija retro modela ne staje, iako smo s bijelih krenuli i na druge boje, recimo ružičastu.

@puresoles

@puresoles

No, da se vratimo na početak. U moru tenisica opet se ističu jednostavni i ‘clean’ modeli, a među njima i Stan Smith Vintage linija. Posebna je po tome što je izrađena od mekane kože stoga u startu izgleda u minimalnoj mjeri iznošeno (što je dokazano hit pogledate li megapopularne Golden Goose tenisice) i vrlo udobno.

Asos

Asos

Dolaze s tri različite boje detalja od brušene kože – sivoj, bež, ispranoj ružičastoj i mint zelenoj (nije nemoguće da naiđete na još neke nijanse). Uz detalj na peti, u istoj boji bit će izveden i logo s licem Stana Smitha na malo tanjem prošivenom jeziku, a prepoznat ćete ih i po zlatnim slovima ispisanom imenu Stan Smith unutar tri perforirane crte.

Tenisice se mogu kupiti na ASOS-u ili putem stranice Naked koja dostavlja u Hrvatsku.

Asos

Asos

Asos

Asos

Foto: Instagram, Asos

Učitati još
Zatvori