Kako nas je svojim stilom zabavljala Nanny Fine

Kako nas je svojim stilom
zabavljala Nanny Fine

cf39d2f111c1dd7293244567ba24c5cd

Neke od najpopularnijih televizijskih humorističnih serija vladale su malim ekranima devedesetih godina prošlog stoljeća. Jedna od njih je mnogo puta reprizirana The Nanny. Iako ju je velika većina televizijske publike gledala kao laganu, zabavnu humorističnu seriju, snimljenu u šest sezona u periodu između 1993. i 1999., ova serija je ipak ostavila traga u popularnoj kulturi.

Osim prodornog i karakterističnog glasa Fran Drescher te njezinog toplo-hladnog odnosa sa šefom Maxwellom Sheffieldom kojeg je glumio Charles Shaughnessy te drugog, isto ponekad iznenađujućeg toplo-hladnog odnosa između batlera Nilesa i Sheffieldove poslovne partnerice C.C. Babcock (glumili su ih Daniel Davis i Lauren Lane) seriju su obilježile i famozne modne kombinacije Fran Fine.

the-nanny-hq-the-nanny-17083988-2148-1368-1

Nastupila je na televizijsku modnu scenu snažno, s najluđim kombinacijama boja, krojeva i uzoraka. I iako se ponekad činilo kao da pretjeruje, zapravo je zadavala put nešto smjelijem odabiru dizajnera čak za dnevne, kućne i poslovne kombinacije. Kratke suknje, mini suknje, vruće hlačice, visoke potpetice, animalnu uzorci, mnogo, mnogo jarkih uzoraka te naravno voluminozna frizura i nezaobilazni jarki ruž postali su njezin zaštitni znak. Više se nitko zapravo ne sjeća je li je on postao zaštitni znak lika dadilje ili glumice Fran Drescher. No, to zapravo nije niti bitno.

 

 

Dadilja je 1993. ne samo slijedila, već i zadala neke od upečatljivijih modnih trendova 90-ih. Todd Oldham prsluci i sakoi, Anna Sui odijela, Moschino mini haljine, Dolce & Gabanna komadi, Valentino haljine, Christian Lacroix haljine i odijela ( s hlačama ili suknjom), Betsey Johnson, Thierry Mugler odijela te Moschino torbe (omiljena joj ona u obliku srca u crnoj i jarko crvenoj boji!) vladali su skoro svakom epizodom.

nanny 1

 

 

Ona je svojim kombinacijama često prizivala duh 60-ih kombinirajući ponekad čak psihodelične uzorke, no i kombinacije. Kombinacija koja je sigurno svim gledateljicama (a i gledateljima!) ostala urezana u pamćenju jest vjenčanica (kada smo napokon dočekali vjenčanje dadilje Fine i Mr. Sheffielda pred kraj serije!) s bogatim i dugačkim šlepom i veo.

ab2fa81ca6466cb21dd9ea35862638b8

No, bez obzira na takvu raskoš, Nanny Fine bila je majstorica budžetiranja kada se radilo o odjeći i modi. Vjerna gošća Loehmann robne kuće, gledateljicama je često znala pokazati kako i uz povoljnije komade ostvariti dojam jednak onome kada je od glave do pete u Dolce & Gabbani ili Moschinu – njoj omiljenim dizajnerima.

 

Donosimo neke od ključnih modnih trenutaka iz serije, možda će vas inspirirati za smjeliju modnu kombinaciju, baš u duhu i maniri Nanny Fine.

nanny 2

 

 

T.R.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori