Najljepše proljetne čizme i kako ih nositi

Najljepše proljetne čizme i
kako ih nositi

@natalieoffduty

@natalieoffduty

Čizme odavno nisu rezervirane samo za hladnu sezonu. Iako početak proljeća donosi novu, prozračniju i jednostavniju garderobu kojoj se nakon mjeseci slojevitih kombinacija neizmjerno veselimo, čizme su jedan od rijetkih zimskih komada koji se i tijekom proljetnih i ljetnih dana zadržava unutar naših ormara. Dok su za hladnih i snježnih dana čizme bile neizbježne, u proljetnoj i ljetnoj sezoni čizme ponovno preuzimaju ulogu modnog dodatka i postaju statement komad koji donosi zanimljivi pečat omiljenim proljetnim klasicima. Od lepršave haljine do vječne ležerne kombinacije traper hlača i bijelog T-shirta, čizme donose strukturu i kontrast prozračnim i lepršavim siluetama i teksturama.

@brittanybathgate

@brittanybathgate

Osim klasičnih modela poput crnih i smeđih gležnjača, čizme se ove sezone unutar naših ormara zadržavaju u nekim novim i manje očekivanim parovima. Od pastelnih boja i sjaja metala do modela povišenih platformom i obojenih bijelom, u nastavku vam donosimo pregled svih proljetnih čizama koje možete poželjeti u svom ormaru.

 BIJELE ČIZME: IT PAR INSTAGRAMA 

@happilygrey

@happilygrey

Na samom početku proljetne sezone, Instagram trendseterice su bijele čizme istaknule kao svestrani it komad sezone.  Istovremeno vrlo klasičnog i minimalnog, ali i trendi izgleda, bijele čizme su modni dodatak koji će se jednako dobro slagati s proljetnim haljinama, cvjetnim uzorcima i prozračnim siluetama, ali i strukturiranim komadima oštrih linija, poslovnom garderobom i odjećom inspiriranom sportskim klasicima.

PASTELNE BOJE U ORMARU S CIPELAMA

@seaofshoes

@seaofshoes

Nakon tamne zime unutar naših ormara, proljeće donosi nježne i romantične pastelne tonove. Iako čest dio proljetnog ormara, nova sezona romantiku ružičastih i plavih pastelnih tonova prenosi u svijet cipela. Dok će ostali modeli proljetnih čizama donositi zanimljivi kontrast proljetnim komadima, pastelne čizme savršeno će se slagati s estetikom koja prenosi atmosferu i duh proljeća.

SJAJ METALA

@wethepeoplestyle

@wethepeoplestyle

Srebrne čizme već su se prošle sezone pojavile na policama mnogih dućana i osvojile modni svijet. Vrlo upečatljive, ali istovremeno jednako jednostavne za kombiniranje, trend srebrnih čizama prenosi se u novu sezonu u nikad sjajnijem izdanju. Futurističkog izgleda i gotovo zrcalne teksture, srebrne čizme u novoj sezoni jedan su od trendova za kojim će posegnuti oni spremni na modnu igru i stvaranje neobičnih proljetnih kombinacija inspiriranih najnovijim trendovima.

ČIZME POVIŠENE PLATFORMOM

@meganellaby

@meganellaby

Omiljeni dodatak proljetnim sandalama je platforma koja, osim nekoliko centimetara više koji naglašavaju eleganciju noge, donosi i uvijek poželjnu udobnost i stabilnost. Nakon što je Stella McCartney izbacila nekoliko modela čizama s platformom ukrašenih jednako trendi motivom zvijezde, mnogi su slijedili i unutar svojih kolekcija različite modele čizama ukrasili platformom. Neobični izgled čizama s platformom odlično će se slagati s odjevnim kombinacijama inspiriranim garderobama rock zvijezda.

VJEČNE CRNE GLEŽNJAČE

@talisa_sutton

@talisa_sutton

Crne gležnjače nije potrebno isticati jer one su jedan od rijetkih komada koji se tijekom cijele godine zadržava u našem ormaru, uvijek uživajući u jednakoj popularnosti. Od klasičnih modela do onih ukrašenih kopčama, ringovima i zakovicama, crne čizme do gležnja istovremeno su trendi i basic komad s kojim ćemo rijetko pogriješiti. Šareni uzorci, bijela haljina, prugasta majica, traper hlače i ostali omiljeni proljetni komadi u crnim gležnjačama pronaći će savršeni par cipela za svaku prigodu i trendi izgled.

SMEĐE ČIZME: KLASIK PROLJETNE SEZONE

@meganellaby

@meganellaby

Iako crne gležnjače svoj status vječnog klasika zadržavaju i u proljetnoj i ljetnoj sezoni, čizme u svjetlijim tonovima smeđe poput karamele i konjaka u mnogim su ormarima omiljena alternativa najdražem paru crne boje. U proljetnu garderobu smeđe čizme donose jednaku svestranost i prilagodljivost, istovremeno se zadržavajući unutar proljetne palete boje što ih čini uvijek sigurnim izborom. Savršeni spoj stvarat će s boemskim haljinama raziranog uzorka, bijelom i trendi nijansama khaki boje.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori