Sve hit tenisice za proljeće

Vjerojatno sada više ne postoji nitko tko u svojoj garderobi i svakodnevnoj rotaciji nema bar nekoliko pari tenisica. Otkako je postalo društveno stilski prihvatljivo u gotovo svakoj situaciji isfurati dobar i prigodan model tenisica (uključujući i vjenčanja!) zaista smo im se strastveno priklonili. U drugi plan ih ne mogu baciti ni godišnja doba, što je inače uobičajeno kad je riječ o obući, već se materijalima prilagođavaju svim vremenskim prilikama. Osim možda najjačoj zimi, kiši i snijegu, ali sigurni smo da bi se pronašao protuargument i za to.

Otkako su ojačale na uličnoj modnoj pisti, tenisice su prolazile nekoliko mijena i trendova. A što nalaže ovogodišnja prognoza?

Dvije struje

Klasični model ili chunky tenisice, pitanje je sad? Ugly sneakers su definitivno rekle svoje na globalnoj sceni te su utjecale na izgled brojnih novih modela koji izlaze iz tvornica modnih i sportskih brendova. Ako tražite novi model koji bi se mogao uklopiti u svakodnevne outfite i izgledati jednako elegantno uz haljinu, odijelo ili traperice, svakako bacite pogled na brend Veja. U protivnom se držite dobrih starih minimalističkih klasika kao što su adidas Stan Smith, Starke ili Vansice jer njihova popularnost neće jenjati dok god traje hype po pitanju tenisica općenito.

Oni skloniji eksperimentu po pitanju vizualnog, no nikad nisu spremni na kompromise što se udobnosti tiče, mogu zaviriti u novu Puma, Nike ili adidas kolekciju iz kojih izlaze statement modeli – većih dimenzija i s upečatljivim bojama. Ali kad je o njima riječ, lagan korak je zagarantiran jer se konstantno radi na tehnologiji potplata. U istoj su kategoriji i modeli sportskih linija u čijoj ćete udobnosti definitivno uživati, iako možda neće biti prikladne za poslovne situacije.

U nastavku smo izdvojili naše favorite po pitanju novih modela i dobrih starih klasika – s nijednim ovog proljeća ne možete pogriješiti.

Nove tenisice

Veja V-10

Veja Esplar

Reebok Revenge Plus Vintage

adidas Originals Yeezy Boost 350 V2

Nike Air Force 1 Mid 07 Le

Puma RS X Reinvention

Puma Thunder River Gauche

Nike Zoom 2K

Dobro poznati klasici

Converse Chuck Taylor All Star Low

Vans Authentic

Vans Old Skool

Superga

Nike Classic Cortez

Reebok Classic Leather

adidas Stan Smith

adidas Campus

2