Vraćamo se finom pletivu od kašmira – koji ga high street brendovi imaju?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ANDY CSINGER (@andicsinger)

Prošle zime svjedočili smo rađanju jednog zanimljivog novog modnog trenda, koji ovog puta nije bio vezan niti uz neki naročiti komad, niti uz neki kroj, boju ili print. Riječ je bila o kašmiru, jednoj od najcjenjenijih tkanina u modnoj industriji, kojoj su dizajnerski brendovi već godinama vjerni, no odjednom se počela pojavljivati i u kolekcijama high street brendova. Iznenađujuće, jer kašmir je ipak na glasu kao vrlo fin i skupocjen materijal, pa je ta činjenica diktirala i cijenu samih komada izrađenih od kašmira, gotovo nezamislivih u ponudi cijenom pristupačnih brendova.

Osim što je vrlo kvalitetan, kašmir je nevjerojatno mekan, udoban i topao i trenutno gotovo da nema poželjnijeg materijala za izradu pletiva od njega samog. A i ove jeseni i zime ponovno ćemo ga viđati u high street izdanju i samim time opet će biti bitno dostupniji široj publici nego što je to bio još prije nekoliko sezona. No, nemojte ipak očekivati ni preniske cijene high street pletiva od kašmira, jer ono je ipak bitno kvalitetnije i prestižnije od ostalog pletiva koje pronalazimo na policama lanaca brze mode.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Goodshop Badshop (@gs__bs)

Pletivo od kašmira nosimo i u novoj sezoni

Zavirili smo u kolekcije poznatih high street brendova i istražili na kojim komadima i modelima pletiva kašmir naročito dominira ove jeseni. Osim kardigana, ukrasio je klasične ženske pulovere, zatim oversized veste koje osvajaju veličinom i volumenom i u nekim se slučajevima čak mogu nositi i kao haljine, te naposljetku i dolčevite koje su nevjerojatno chic u svojoj jednostavnosti, u kojoj finoća kašmira najbolje dolazi do izražaja.

Pletivo od kašmira najbolje će se slagati s nježnim sivim i bež tonovima, tamnoplavom, crnom i bijelom, a nisu isključeni ni puloveri u znaku intenzivne crvene, jarke ružičaste ili žute boje. U nastavku donosimo najljepše modele pulovera od kašmira s high street potpisom.

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

COS

COS

COS

Foto: Massimo Dutti, H&M, Mango, COS

0