November to remember: Izgradite svoj walk-in ormar iz snova

Iako nas je okružio sivilom, ovog studenog ipak nije sve tako sivo! Jesenski blues odlučili smo zamijeniti malim stvarima, odlukama i projektima koji su svaki studeni dan učinili boljim, a mjesec studeni nezaboravnim – usprkos i u prkos svemu! Nakon brojnih prijedloga kako provesti hladne jesenske dane kod kuće, ali i kako putovati ovog studenog, u današnjem izdanju specijala ‘November to remember’ donosimo vam nešto potpuno drugačije – mali i zabavni projekt koji spaja ono najbolje od mode i dizajna interijera.

S obzirom na to da smo veliku većinu planova morali otkazati, višak slobodnog vremena ovog nam studenog ne nedostaje. Zašto ga ne biste iskoristili i izradili nešto o čemu ste oduvijek maštali – poput walk-in ormara?

Kako izraditi walk-in ormar iz snova?

Jedna cijela prostorija transformirana u ormar iz snova! Walk-in ormar jedna je od onih stvari koja dolazi s filmskim predznakom i zvuči gotovo predobro da bi moglo biti istinito u našim sasvim običnim životima i domovima. Ipak, walk-in ormar ne samo da možete poželjeti, već ga i sami možete izraditi ovog studenog. Kako? U nekoliko jednostavnih koraka koje vam otkrivamo u nastavku.

Kako početi?

Početak kreiranja walk-in ormara počinje s prostorom koji ćete transformirati u walk-in ormar. Prazna prostorija ili prostorija koju možete prenamijeniti u walk-in ormar jesu prednost, no nisu i jedina opcija. Jedan od načina na koji još uvijek možete izraditi walk-in ormar o kojem ste uvijek sanjali je da dio spavaće sobe, radne sobe ili dnevnog boravka pregradite pristupačnim knauf zidom i tako stvorite dvije prostorije od kojih ćete jednu transformirati u walk-in ormar. Treći način je najjednostavniji i najpristupačniji te izvediv u baš svakom domu – čak i ako živite u podstanarskom stanu. Sve što trebate je paravan kojim ćete pregraditi dio prostorije i u njemu kreirati ne tako klasičan walk-in ormar. Paravan možete kupiti ili izraditi sami. Sve što vam treba za DIY paravan je nekoliko drvenih letvica, štapova od bambusa ili sličnog materijala uz pomoću kojeg ćete izraditi okvir paravana te nekoliko metara tkanine.

Vrijeme je za organizaciju

Nakon što ste izdvojili prostoriju ili prostor za svoj walk-in ormar, vrijeme je za organizaciju i dekoraciju koji će prazan prostor transformirati u walk-in ormar iz snova. Opcija je bezbroj – od otvorenih do zatvorenih ormara, od ormara rađenih po mjeri do ormara koje već imate u svojem domu, od masivnih ormara do jednostavnih stalaka i polica za odjeću koji će stvoriti prozračniji efekt u vašem walk-in ormaru.

Nakon što unutar prostora walk-in ormara smjestite sve ormare, komode, police, stalke za odjeću ili bilo koje druge elemente koje ćete koristiti za pohranu odjeće i modnih dodataka, vrijeme je za organizaciju garderobe. Po kategorijama, sezonama ili bojama – izbora je opet pregršt, a kako biste pronašli onaj savršeni baš za sebe, naše savjete pročitajte ovdje.

Dekoracija je šećer koji dolazi na kraju

I šećer koji dolazi na kraju je dekoracija prostora walk-in ormara. Poigrajte se teksturama i bojama, dodajte tepih, tabure ili statement stolicu. Iskoristite efektne modne dodatke poput šešira i torbica kako biste ispunili prazan prostor na policama ili ih stilizirajte uz pomoć nekoliko okvira s fora ilustracijama, figuricama, ogledalima, modnim časopisima ili knjigama. Dekorativni detalji oni su koje neprestano možete premještati i mijenjati tako da su idealni način da svoj walk-in ormar svake sezone osvježite i iznova učinite uzbudljivim mjestom koje savršeno prenosi vaš stil i karakter.

Dozu inspiracije pronađite u nastavku!

Foto: Instagram

0