Modni trend mjeseca: asimetrične suknje za savršeni početak svake ljetne kombinacije

@andreeabirsan_

U modnom svijetu, ljetna sezona uvijek donosi naglasak na raznolikost prozračnih komada, ali i raznolikost različitih detalja koji svakoj ljetnoj kombinaciji daju razigrani karakter i efektan izgled. Uz šarene uzorke i nezaobilazne volane, ove su se sezoneistaknuli komadi unutar kojih su se modni dizajneri i dizajnerski timovi iza high street brendova poigrali samim siluetama i krojevima. Dekonstruirani elementi promijenili su izgled ljetnih klasika i basic komada te stvorili zanimljive siluete koje otkrivaju ramena i leđa.

Uz efektne topove, među ljetnim trendovima istaknuo se još jedan modni trend koji kroz igru linijama, siluetama i krojevima stvara jedan od najpoželjnijih modela sezone i naš modni trend mjeseca za lipanj (i ljetne dane koji dolaze). Asimetrične suknje su moderno i cool izdanje ženstvenog ljetnog klasika u kojem ćemo pronaći savršeni početak ljetnih kombinacija za svaku priliku.

@aimeesong

ASIMETRIČNE SUKNJE SU SAVRŠENI MODNI FAVORIT ZA LJETO

Asimetrične linije oduvijek su popularne u minimalističkom ormaru. Ispunjen jednostavnim krojevima i monokromnom paletom, minimalistički modeli u asimetriji su pronašli savršeni način kako razbiti monotoniju koju donose pravilne linije i neutralne boje. Minimalno mijenjajući njihovu jednostavnost, asimetrija je svakom od minimalističkih favorita donijela sasvim novi izgled. Bilo da se radi o jednostavnoj bijeloj košulji, crnom topu ili midi suknji, asimetrija je u svaki od njih unijela pomak od klasičnog i vrlo suvremen izgled.

Dok je asimetrija nerijetko ostala rezervirana za minimalizmom obojene komade na rubu avangardnih kreacija, ljetna sezona tu namjernu i laskavu neuravnoteženost kroja i njegovih linija iskoristila je kako bi transformirala jedan od omiljenih ženstvenih klasika sezone – šarmantnu i elegantnu suknju. U najpoželjnijim modelim suknja za tople ljetne dane, igra nepravilnih linija spojila se s raskošnim uzorcima, laganim i prozračnim materijalima te naglasila njihov razigrani karakter koji toliko dobro pristaje ljetnoj sezoni.

@aimeesong
Zara
Marni
Khaite
Zara
Reserved
H&M
Dries Van Noten
Anna Sui
Frankie Shop
H&M
Munthe
Saloni
Zara
Miguelina
Zara
Rejina Pyo
Chloe
Alixe + Olivia
H&M
Asos Design
Asos Design
H&M
Reserved
Na-kd
Loewe
Asos Design
Dodo Bar Or
Anine Bing
River Island

Foto: Instagram, Asos, H&M, Net-a-porter, Reserved, Zara

0