Ova jesenska haljina već je rasprodana, no najavljuje trend koji mnoge djevojke i žene obožavaju

Nekim haljinama kao da je predodređeno da postignu veliki komercijalni uspjeh i da se na wish listi zbog njih nađu na tisuće imena trendseterica. Takav prodajni hit u svojoj najnovijoj kolekciji, pre-fall 2019., ima i modni brend Khaite. On je svoju priču započeo 2016. godine, kada ga je pokrenula kreativna direktorica Catherine Holstein. Njujorška dizajnerica kroz svoje je ready-to-wear kolekcije odlučila oživjeti ponovno duh klasične američke sportske mode i isti uvesti u 21. stoljeće. Svaka nova Khaite kolekcija zapravo balansira između prošlosti i budućnosti, maskulinog i ženstvenog, snažnog i nježnog, grubog i mekog, strukture i fluidnosti, te nas tako stalno drži na prstima jer nikada ne znamo s kakvim će se novim spinom Khaite pojaviti u novoj sezoni.

Khaite Alex haljina je miljenica sezone

Pre-fall kolekcije obično su izrazito komercijalne i u njima rijetko kad možemo pronaći neke velike dizajnerske hitove koji će se pamtiti godinama. No, veliko uzbuđenje Khaite je ove sezone, ususret jeseni, izazvao sa svojom Alix haljinom, koja savršeno dočarava u kojem se smjeru brend počeo kretati u slučaju ove kolekcije, suprotstavljajući robusnom neke super eterične elemente i teksture.

Alix haljina istinska je vilinska kreacija na koju će imuna ostati malo koja djevojka i žena. Bogati til nježno i meko leprša oko tijela i u kombinaciji s točkicama i baršunastom mašnom djeluje vrlo romantično, dok s druge strane transparentni dijelovi haljine daju na ženstvenosti i zavodljivosti. Haljina je odmah po dolasku u prodaju bila rasprodana i sada se čeka na dolazak njenih novih zaliha. Ipak, cijena joj je paprena i iznosi preko 3,000 dolara. Vjerujemo kako će se mnogi high street brendovi inspirirati ovom kreacijom i ponuditi neke cijenom pristupačnije alternative, no jedno je sigurno: haljine bogate tilom veliki su jesenski hit i već se mogu pronaći i u kolekcijama mnogih drugih dizajnerskih imena. Prijedloge donosimo u nastavku.

Zara
Oscar de la Renta
Prada
Simona Rocha
Molly Goddard
Oscar de la Renta
Cushnie

Foto: Khaite, Zara, Net-a-Porter

0