Iva Radić u novim modelima iz perfektne Weekend Max Mara kolekcije

Kada smo ranije prošlog tjedna dobile zadatak snimanja nove Weekend Max Mara kolekcije za jesen/zimu 2021./2022., jedva smo čekale saznati koje nas sve novosti očekuju u ponudi ovog popularnog ženskog brenda iz Max Mara obitelji.

No, upoznavanje sa samom kolekcijom u nama je izazvalo mnogo veće emocije od ushićenja zbog novih ‘it’ ili ‘must have’ komada, kako se to često komunicira u modnim medijima. Razlog tome je jedna sasvim nova perspektiva koju je Weekend Max Mara plasirala svojim kupcima zajedno s novom kolekcijom. Rekle bismo čak da se radi o perspektivi budućnosti, jer kako potrošačima diljem svijeta postaje sve bitnije donositi svjesne shopping odluke, tako se i brendovi u svojim poslovnim praksama sve više prilagođavaju vodećim vrijednostima svojih kupaca. Znamo da je održivost trenutno jedna od onih ‘hot’ tema u svakom području našeg života i djelovanja koja će se u svakodnevnim razgovorima, nadamo se, zadržati i mnogo dulje od trajanja prosječnog trenda, a Weekend Max Mara cijeloj toj priči daje još jednu novu i još bolju dimenziju. Na prvi pogled će vam se možda učiniti da je ova talijanska modna marka predstavila još jednu perfektnu kolekciju prepunu ženstvenih komada za cijelu hladniju sezonu i da tu priča otprilike staje, no iza svega stoji mnogo zanimljivija priča koju smo odlučile podijeliti s vama!

Nostalgični povratak u prošlost za još bolju modnu budućnost

Otkrivajući prije nekoliko tjedana prve adute iz svoje kolekcije za jesen/zimu 2021./2022., Weekend Max Mara pozvala nas je da pritisnemo pauzu i napravimo malu retrospektivu. Nostalgični povratak u prošlost trebao nas je podsjetiti na naše omiljene stare komade kojih se i danas rado prisjećamo, koji su nam obilježili cijelu jednu eru ili barem neke od najdražih trenutaka u životu. Upravo te naše stare klasike koje danas više možda čak ni ne nosimo, Weekend Max Mara odlučila je ponovno oživjeti i reinterpretirati na moderan način, no da i dalje imaju stil i dušu naših omiljenih komada koje smo ostavile za sobom. Da dobro dizajnirana i krojena odjeća može izazvati emociju, nešto je na što smo u ovom hiperprodukciji svega već i pomalo zaboravile, a talijanski brend ovim nas potezom potiče da razvijemo još prisniji odnos s odjećom koju nosimo, da ju nastavimo nositi i godinama nakon ove sezone, da uživamo u njenom kombiniranju na niz načina… Weekend Max Mara nudi svježu perspektivu na ‘must have’ komade i pritom nam poručuje da njeni komadi nisu rezervirani samo za jednu prigodu, već su stvoreni za nošenje u raznim prilikama i za stvaranje kreativnih ‘mix & match’ kombinacija koje nam baš nikada neće dosaditi.

Iva Radić nosi nove modele iz sjajne nove Weekend Max Mara kolekcije

Najnoviju Weekend Max Mara kolekciju pred objektivom fotografkinje Maje Kljaić odlučila nam je predstaviti osnivačica Journala Iva Radić, koja je u nekoliko izabranih lookova pokazala sav potencijal genijalnih Weekend Max Mara komada za jesen i zimu.

Naglašena retro estetika proteže se kao lajtmotiv kroz ovaj modni editorijal, koji u prvi plan stavlja mix & match elemente. Ove jeseni spajamo boje i uzorke u efektne kombinacije, stavljamo akcent na upečatljive teksture poput one samta, glatke kože ili umjetnog krzna, ponovno nosimo karirani print kakvim su nekoć obilovale garderobe naših mama – ili pak nas samih u mlađim danima.

U središte pozornosti dolazi i kultna Pasticcino torba brenda Weekend Max Mara, koja dolazi u velikim formatima za nošenje od jutra do večeri i super efektnim uzorcima i teksturama.

Još super lookova iz Weekend max mara kolekcije za jesen/zimu 2021./2022. pogledajte u nastavku:

Foto: Maja Kljaić

Styling: Barbara Repe

Odjeća: Weekend Max Mara

Obuća: Weekend Max Mara, Hogl Shoes, privatno vlasništvo

Make up: Simona Antonović

Frizura: Salon Teuta

Lokacija snimanja: Salon namještaja Marnic, Familly Mall

0