High street brendovi za koje bismo voljeli da čim prije dođu u Hrvatsku

COS trgovina

Otkako se koncept high street trgovina uhvatio na svjetskim tržištima, pa tako i na našem, gotovo da i ne postoji osoba koja svake sezone ne zaviri u ove dućane u potrazi za nekim trendi i cijenom pristupačnim odjevnim komadom kojim će popuniti ili pak zaokružiti svoju garderobu. No, high street trgovina vrlo se lako zasititi, pogotovo kada im je ponuda nemaštovita i kada se, na lokalnoj sceni, stalno oslanjamo na istih nekoliko brendova. Zato se unaprijed veselimo i zapravo nadamo dolasku ovih high street imena koja vam donosimo u nastavku i koja su svojim konceptom i ponudom uvelike promijenila high street scenu. Njihove trgovine prave su male shopping oaze, koje bi zasigurno obogatile domaću ponudu, a do dolaska u Hrvatsku, preostaje nam posjećivati ih na putovanjima u inozemstvo.

ARKET

Arket je jedno od novijih imena na svjetskoj modnoj sceni i brend je to koji je nastao kao dio H&M-ovog modnog konglomerata. Svoju prvu trgovinu otvorio je 2017. godine na londonskom Regent Streetu, a od tada se proširio po Europi, iako vrlo dozirano. Susreli smo ga u Amsterdamu, Antwerpenu i Bruxellesu, a prisutan je i u Njemačkoj i, naravno, Švedskoj otkuda je sve krenulo. Osim novih dućana, Arket ima u planu i proširenje svoje online trgovine koja bi dostavljala i u zemlje u kojima ne postoje fizičke Arket trgovine, pa držimo fige da ćemo se na toj listi u budućnosti naći i mi.

Zašto nam je Arket potpuno otkriće? Neki će ga usporediti s H&M-om, samo s ‘nabrijanijim’ cijenama, no pogled izbliza otkriva kako se radi o još kvalitetnijim materijalima i još boljem dizajnu. Osim kvalitete, u samoj srži brenda nalazi se održivost, pa su i u tom pogledu materijali za Arket kreacije pomno birani i korišteni. Većina kolekcije je vrlo basic i minimalistička, no čak i najjednostavniji komadi u Arketu jednostavno – pričaju.

UNIQLO

Uniqlo je ‘u igri’ na high street sceni mnogo, mnogo dulje od Arketa, a priča o brendu vodi nas u daleku 1949. godinu i Yamaguchi u Japanu, kada i gdje je sve započelo. Danas je Uniqlo globalni high street brend s preko 1000 trgovina diljem svijeta, a u Europi je prisutan u Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Danskoj i Švedskoj. Brend putem online shopa dostavlja i u Austriju, Sloveniju i Italiju, pa se možemo nadati kako ćemo uskoro i mi biti dio tog društva.

U Uniqlo se ide po sjajne bazične komade za žensku, mušku i dječju garderobu i njegove kolekcije iz sezone u sezonu su doista jednostavne i pročišćene, s velikom pažnjom posvećenom na materijale i njihovu kvalitetu. Ovdje ćete naći super funkcionalne komade za svakodnevnu poslovnu ili pak ležernu garderobu; Uniqlo ima odlične ženske pulover haljine i košulja haljine, jakne i kapute, a pažnju svakako obratite i na kvalitetno donje rublje. Sada je u prodaju došla i kolekcija nastala u suradnji brenda Uniqlo i francuske ikone stila Ines de la Fressange.

COS

Za COS često znamo reći kako je high street brend krojen po mjeri arhitektica, dizajnerica i umjetnica, jer dizajn njegovih kreacija često koketira s odjevnom avangardom i uvijek je gušt vidjeti kako su se COS-ovi dizajneri poigrali s volumenom i proporcijama. Svaki COS komad, koliko god jednostavan bio, redovito ima neki twist u dizajnu koji ga čini vrlo intrigantnim i koji zadržava pažnju promatrača.

Brend je također dio H&M grupacije i po svijetu se njegove trgovine nalaze na vrlo ekskluzivnim lokacijama, pa se tako u Sydneyju smjestio u staroj banci iz doba neoklasicizma, u Los Angelesu u kazalištu i tako dalje. COS je prisutan i u našem susjedstvu, u Ljubljani i u Beču, a dvije njegove trgovine nalaze se i u Budimpešti. Budući da brend ima mnogo obožavateljica (i obožavatelja) u Hrvatskoj, vjerujemo kako bi vijest o njegovom dolasku izazvala pravo oduševljenje.

& OTHER STORIES

& Other Stories zamišljen je poput concept trgovine i u koji god njegov dućan ušli, uvijek se oduševimo dizajnom interijera, toliko ugodnim da bismo unutra mogle provesti sate istražujući odjeću, modne dodatke, cipele i nakit, ali i sve konkretniju i sve bogatiju beauty liniju brenda.

& Other Stories ima mnogo veći trendovski karakter od gore navedenih high street brendova, a razlog tome svakako je činjenica da brend ima dizajnerske ateljee u Parizu, Stockholmu i Los Angelesu, gdje vodeći modni trendovi uvelike oblikuju aktualnu & Other Stories ponudu. Komadi brenda su svakako veće kvalitete od prosjeka, što sa sobom nosi i nešto višu cijenu odjevnih komada i modnih dodataka, no što smo možda navikli, no investicija se svakako isplati. Najbliža & Other Stories trgovina za nas je ona u Austriji, u Beču, a brend općenito vrlo selektivno ulazi na europska tržišta.


Foto: Arket, Uniqlo, COS, & Other Stories

0