Kate Middleton obožavateljica je haljina u francuskom stilu koje su se odmah rasprodale

U Velikoj Britaniji postoji termin The Kate Effect, koji je posebno skovan još prije nekoliko godina, nakon što se pokazalo da se skoro sve što vojvotkinja od Cambridgea (Kate Middleton) odjene, rasproda u samo nekoliko sati.

Popularizaciji svega što nosi svakako je pridonijela i činjenica da zgodnoj vojvotkinji nisu strani ni odjevni komadi poznatih high street brendova, kao i nezavisnih i manjih britanskih dizajnerskih brendova kojima svojim modnim izdanjima uvijek daje na vidljivosti i popularnosti. Uz custom made kreacije koje za nju često radi dizajnerica Catherine Walker (također autorica brojnih pamtljivih izdanja princeze Diane), Kate voli i pristupačnu modu, a miješajući dizajnersko i cijenom prihvatljivo, definitivno je postala miljenica modne publike na otoku.

Najnoviji slučaj The Kate Effecta

U vrijeme izolacije, Kate i njena obitelj svakodnevno djeluju kako bi ohrabrivali preopterećene zdravstvene radnike u britanskim bolnicama i dizali moral naroda. Zoom razgovori, volontiranje i doniranje namirnica za starije i nemoćne, kao i podržavanje inicijativa poput pljeskanja diljem zemlje za zdravstveno osoblje, samo su neke od njihovih aktivnosti u zadnje vrijeme, a obožavateljima vojvotkinje od Cambridgea nisu promakla ni njena modna izdanja u kojima provodi vrijeme kod kuće s obitelji. Tako se Kate na snimkama pojavila u dvije ljupke plave midi haljine u francuskom stilu, koje potpisuju britanski brendovi Ghost i Boden. Iako smo jedva vidjeli njenu kombinaciju u cijelosti, bilo je potrebno tek nekoliko sati da se njen look ‘identificira’ i da se ove haljine rasprodaju u svim web shopovima.

Obje haljine, vjerujemo, vratit će se u web shopove kada se zalihe obnove, a ženama koje su je uspjele nabaviti sigurno se svidjela činjenica da mogu posjedovati odjevni komad koji nosi i slavna vojvotkinja. Haljina brenda Ghost, primjerice, stoji 90-ak funti, a ona brenda Boden 120 funti i Kate je u njoj već snimljena i u prošlosti. Oba brenda, korisna je informacija, dostavljaju u Hrvatsku!

Foto: Boden, Ghost, Kensington Palace

0