7 savršenih: kožna jakna za proljetne dane

Frankie Shop
Frankie Shop

Početak svake garderobe krije se u onih nekoliko ključnih odjevnih komada i modnih dodataka iza kojih se krije spoj jednostavnih linija, neutralnih boja i svestranog karaktera, a ispred kojih se nalazi predznak modnih klasika. Baš poput modnih trendova, u našim garderobama modni klasici mijenjaju se iz sezone u sezone – nakon vunenih kaputa, pulovera, šalova i kapa, prvi proljetni dani u naše će ormare unijeti osvježenje u obliku laganijih i prozračnijih modnih favorita. Na vrhu liste proljetnih modnih klasika, ali i odjevnih komada koje ćemo prve dodati u svoju garderobu na početku proljetne garderobe i ove će se godine istaknuti proljetna jakna.

Od high enda do high streeta, proljetna jakna svoje je mjesto pronašla u baš svakoj kolekciji i to u pregršt odličnih modela među kojima su se kao najpoželjniji istaknuli upravo oni koji nose predznak modnih klasika. Uz baloner kao vječno privlačni modni klasik s naglašenom dozom elegancije, među it jaknama za proljetnu sezonu istaknula se i jakna s naglašenim cool karakterom – naravno, riječ je o kožnoj jakni.

Copenhagen Street Style
Copenhagen Street Style

Nova kožna jakna za novu sezonu

Kožna jakna oduvijek se isticala kao oličenje cool stila koja je svoje mjesto pronašla u garderobama najvećih filmskih buntovnika, bajkera i rockera, ali i u ormarima umjetnika, modnih insajdera i it djevojaka. Biker model kožne jakne onaj je kojem se uvijek iznova vraćamo, no prve proljetne kolekcije istaknule su novi najpoželjniji model koji buntovnom karakteru kožne jakne dodaje ženstvenost i eleganciju koju pronalazi u kroju inspiriranom klasičnom košuljom.

Kožni shacket samo je nastavak trenda koji spaja jaknu i košulju, a koji se u naše ormare ušuljalo još prije nekoliko godina. Vrhunac popularnosti doživjet će upravo ove sezone u spoju s mekom (umjetnom) kožom, neutralnom paletom i remenom koji naglašava struk. U spoju sa ženstvenim haljinama i mini suknjama, u kombinaciji s trapericama i T-shirtom ili kao dio kožnog odijela, kožna  shacket jakna izgleda odlično u različitim kombinacijama što ju ističe kao jedan od najboljih modela koji možete dodati u svoju garderobu.

Najpoželjniju kožnu jaknu sezonu u 7 savršenih modela izdvojili smo u nastavku.

Zara kožna jakna proljeće 2020
Zara
Mango kožna jakna proljeće 2020
Mango
Massimo Dutti kožna jakna proljeće 2020
Massimo Dutti
& Other Stories kožna jakna proljeće 2020.
& Other Stories
H&M kožna jakna proljeće 2020
H&M
The Mighty Company kožna jakna proljeće 2020
The Mighty Company
CO kožna jakna proljeće 2020
CO

Foto: IMaxTree, H&M, Frankie Shop, Mango, Massimo Dutti, Net-a-porter, Zara, & Other Stories

1