Beyoncé je redizajnirala omiljene adidas Superstar tenisice povodom njihove 50. godišnjice

Od košarkaških terena do kultnog modela

1969. godine brend s tri pruge iz malog mjesta u Njemačkoj predstavio je prve košarkaške tenisice koje su bile niske i u potpunosti od kože – adidas Superstar. Sedamdesete su bile godine koje su na košarkaškim terenima obilježile Superstar tenisice. U prvoj polovici sedamdesetih, Superstar model biralo je 75% NBA igrača. Nakon košarkaških terena, adidas Superstar tenisice u osamdesetima su osvojile ulice kada su ih, po uzoru na svoje košarkaške idole, počela nositi djeca. Osim među mladima, tenisice su postale omiljene i među rap glazbenicima koji su ih nosili u svojim spotovima i na nastupima. Tenisice koje su samo nekoliko godina ranije osvojile svijet košarke, sada su postale važan dio street wear mode i popularne kulture.

Nove adidas Superstar tenisice s potpisom superzvijezde

Povodom 50. godišnjice Superstar modela, adidas je predstavio kultne tenisice u novom, redizajniranom izdanju iza koje se nalazi svjetska superzvijezda – Beyoncé.

Suradnja sportskog brenda adidas i glazbene superzvijezde Beyoncé proglašena je jednom od najvećih u povijesti. Nakon IVY PARK kolekcije koja je predstavljena u siječnju ove godine, Beyoncé i adidas donose nam još jedan odličan zajednički projekt – redizajn kultnih Superstar tenisica. Novi model nazvan je Superstar platform zbog povišene platforme koja se ističe kao ključni element redizajna s Beyoncéinim potpisom. Osim efektne platforme, novi Superstar Platform model ističe se i blago zašiljenim vrhom koji naglasak stavlja na njihovu street wear stranu.

adidas Superstar Platform tenisice bit će dostupne od sutra (18.rujna) ekskluzivno preko adidas aplikacije, a njihova je cijena 200$.

Foto: Instagram

1