Poznata blogerica Ana Bacinger lansirala je svoju novu kolekciju u retro stilu

Prošlo je gotovo godinu dana od lansiranja LFP collection brenda s potpisom modne novinarke i blogerice Ane Bacinger. Poznata novinarka prošle je godine proslavila deset godina svog modnog bloga Little Fashion Paradise i tim povodom je izbacila prvu kolekciju organskih pamučnih majica kratkih i dugih rukava, koje krasi vibrantni retro print i koje su oduševile njezinu publiku, ali i brojne druge fashionistice diljem Hrvatske i svijeta. Ubrzo nakon toga lansirala je mini kolekciju za proljeće u kojoj je pokazala svoje viđenje vječnih klasika – majice na prugice, velike torbe za plažu i legendarne Startas tenisice. Danas je Ana izbacila kolekciju za jesen/zimu 2021./22. koju je nazvala Dolce Far Niente i u kojoj je još jednom pokazala svoje retro viđenje vječnih klasika bez kojih je teško osmisliti ležeran styling.

‘Uvijek krećem od sebe i svog stila tako da sam za novu kolekciju razmišljala bez kojih komada sama ne mogu provesti hladnu sezonu. Uvjerena sam da će trend trenirki i dalje biti na modnom tronu pa se u kolekciji (na nagovor brojnih klijentica) konačno našla trenirka – dolazi u vintage white boji, krasi je retro logo i izrađena je od organskog pamuka koji se zapravo proteže cijelom kolekcijom. Uz nju, glavni komad kolekcije su svakako polo majice kojima se osobno najviše veselim. Osmislila sam ih u tri uzorka – vječne prugice bez kojih sama ne funkcioniram i vadim ih u svim situacijama kada sam bez ideje što nositi te prepoznatljiv print od prošle sezone koji sam za jesen zamislila u zeleno-bijeloj kombinaciji boja. Prugice su dobile pojačanje u obliku natpisa Saturday i Sunday pa je na vama da se odlučite koji od ova dva dana u tjednu više volite i naručite svoju novu omiljenu majicu u kojoj ćete provoditi vikende! U kolekciji vas očekuje i divan zeleni hoodie, dva T-shirta s meni jako dragim Dolce Far Niente printom, naš legendarni šeširić i nezaobilazna LFP maksi torba u zeleno-bijelom printu.’, ispričala je Ana detalje o kolekciji.

Sva proizvodnja odvija se u Varaždinu u Caspar designu koji je zaslužan za izradu Aninih kreacija. Caspar design i LFP collection zagovaraju slow fashion pokret, koriste energetski učinkovitu digitalnu tehnologiju koja omogućava print na zahtjev zbog čega se smanjuje tekstilni otpad, a za print na pamučne majice koriste ekološki prihvatljivu ‘inkjet’ tehnologiju s biorazgradivim bojama na bazi vode. Cijela filozofija je okrenuta prema malim serijama i svi artikli se izrađuju tek nakon zaprimljene narudžbe kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebnih zaliha. Kolekcija je izrađena od organskog pamuka i dolazi s oznakom GOTS (Global Organic Textile Standard) certifikata koji je poznat kao vodeći svjetski standard za organski tekstil. Definira visoke ekološke kriterije duž čitavog lanca opskrbe tekstilom, a zahtijeva i usklađenost sa socijalnim kriterijima. Korištenje organskih vlakana iz ekološke proizvodnje, eliminacija otrovnih tvari i tvari štetnih za okoliš, tek su mali izvadak iz obvezujućih GOTS kriterija.

Dok šarene polo majice, majice kratkih rukava, torbu i šešir možete kupovati do kraja hladne sezone, LFP predimenzionirane trenirke i zeleni hoodie dolaze u jako limitiranom broju pa svakako požurite s kupnjom ako se ove sezone želite dočepati ovih retro komada s potpisom Ane Bacinger.

Kolekcija je dostupna na webshopu caspar-design.com i na Instagramu @lfp_collection.

Foto: LFP Collection

0