Modna kolekcija inspirirana Gaudijevim remek-djelima

Modna kolekcija inspirirana
Gaudijevim remek-djelima

Hero4Heroes-4

Šarolika, živopisna, vibrantna, bogatog kulturnog života, povijesti i gastronomije, Barcelona posjeduje neki poseban lepršavi šarm kojemu je nemoguće odoljeti. Tome uvelike doprinosi i fascinantna arhitektura, po kojoj se ovaj grad ističe, a koja je oduvijek inspirirala njegove brojne posjetitelje.

Hero4Heroes-5

Upravo ondje, inspiraciju za novu kolekciju proljeće/ljeto 2017. brenda Hero4Heroes pronašla je i riječka modna dizajnerica Marijana Hero, nadahnuta radom proslavljenog arhitekta iz razdoblja art nouveaua – Antonija Gaudija, koji je na potpuno inovativan način kombinirao neogotičke strukture s elementima maurske i orijentalne umjetnosti, stvarajući tako neponovljivu arhitekturu prožetu nadahnutim poimanjem prirode.

Hero4Heroes-6

U kolekciji prevladavaju šarene muslin haljine s printom, inspirirane vitrajima katalonskog arhitekta te unikatne šljokičaste haljine, s dezenom posebno izrađenim po skici dizajnerice. Zašto baš šljokice? „Šljokice najbolje dočaravaju male keramičke pločice od kojih su sačinjeni mozaici boja i oblika koje pronalazimo na gotovo svakom Gaudijevom djelu.“ govori Marijana.

Hero4Heroes-3

Kolekcija također donosi i plisirane večernje haljine, jer upravo plise najbolje utjelovljuje rebrastu teksturu na stupovima i stepenicama Parka Güell, kao i na pročelju zgrada, poput vinskog podruma i kapelice te na svodu potkrovlja La Pedrere.

Hero4Heroes-7

Zlatne majice inspirirane su Gaudijevim kreacijama od kovanog željeza, dok šljokice djeluju poput keramičkog mozaika Case Batllo, La Pedrere te serpentina Parka Güell. Kao spoj izmedu plisea i šljokica, odnosno boja i nepravilnih linija, dizajnerica koristi metalik zlatnu i srebrnu.

Hero4Heroes-8

Priču o kolekciji, dizajnerica je zaokružila sljedećim riječima: “Barcelona ima poseban miris; miris mora, voća te miris Gaudija, koji izvire iz svake ulice, građevine, pločice. Obožavam miris Barcelone.”

Hero4Heroes-2

Kampanja za kolekciju proljeće/ljeto 2017. snimljena je objektivom fotografa Franje Matkovića, koji je savršeno spojio živopisne boje i teksturu haljina sa zanimljivim interijerom hotela Miramar u Opatiji.

Hero4Heroes-1

Models: Dora Sabljić (MyGuys models), Manuela Fabac (Fox models Hrvatska)
Make Up: Dajana Pajkić
Hair: Mijo Majhen
Photo: Franjo Matković

Učitati još
Zatvori