Minimalizam u proljetnom ormaru

Minimalizam u proljetnom ormaru

Minimalizam proljetna garderoba

@theannaedit

Približavanje nove sezone mnoge je navelo na planiranje nove garderobe. I dok proljeće u mnoge ormare unosi raskoš jarkih i pastelnih boja i vibrantnih uzoraka, u minimalistički ormar proljeće će unijeti jednako značajne, ali istovremeno mnogo suptilnije promjene obojane crnom i bijelom. U proljetnu sezonu, prepoznatljivoj po povratku razigranosti unutar ormara, minimalizam, čiji korijeni, kad govorimo o odjeći, leže u neutralnim bojama, klasičnim i svevremenskim komadima i naglasku na kvaliteti ispred kvantitete, unosi određene modne izazove. Iako će za jednaki razigrani i prozračni efekt proljetni ormar zahtijevati smjelu igru jednostavnim komadima i nekoliko stilskih trikova, unutar minimalizmom obojena gaderobe možete stvoriti jednako zanimljivu proljetnu priču.

Minimalizam proljetna garderoba

@andyheart

Nakon što u ormaru zadržite tek basic komade, izvučete sve zimske i vratite dijelove prošlogodišnje proljetne garderobe, vrijeme je za odabir palete boja koja će obilježiti vašu ovogodišnju minimalnu proljetnu garderobu i shopping komada koji vam nedostaju. Kako bi vaša proljetna garderoba imala sve klasike minimalnog dnevnog stila i komade nose duh proljetne atmosfere, u nastavku vam donosimo kratak pregled komada dobrodošlih u svakom proljetnom ormaru inspiriranom estetikom minimalizma.

BALONER I TRAPER JAKNA: KLASICI PROLJETNE GARDEROBE

Minimalizam proljetna garderoba

@harperandharley

Iako proljeće donosi toplije dane, tijekom cijelog proljeća, a osobito za prvih proljetnih dana jakna je još uvijek jedan od nezaobilaznih komada. Kad govorimo o jaknama, omiljeni klasici iz minimalističkog proljetnog ormara ne razlikuju se mnogo od onih skrivenih u drugim ormarima. Dok baloner unosi ženstvenu klasiku jednako primjerenu za ležerne dnevne i elegantne večernje kombinacije, traper jakna svakom će outfitu dati prepoznatljivu ležernost svih traper komada. Iako će baloner i traper jakna savršeno ogrnuti svaku kombinaciju, cool faktor u svoj minimalistički proljetni ormar možete unijeti dodatkom crne jakne od meke kože u biker modelu.

@harperandharley

@harperandharley

OMILJENA UNIFORMA: T-SHIRT I TRAPER HLAČE

Minimalizam proljetna garderoba

@kaity_modern

Omiljena proljetna uniforma mnogih minimalistica jednostavna je kombinacije klasične T-shirt majice i traper hlača. Iako je kombinacija bijele majice kratkih rukava i crnih traperica ultimativna minimalistička verzija ovog jednostavnog spoja, kombinacije crne majice i bijelih traperica donijet će joj suptilni, ali zanimljivi zaokret. Osim crne i bijele boje, traper hlače plave boje jednako su klasičan minimalan komad koji će većinom monokromnu garderobu unijeti malo boje, dok će jednostavan natpis ili ilustracija unijeti raznolikost u vašu kolekciju jednostavnih T-shirt majica.

@harperandharley

@harperandharley

HALJINA-KOŠULJA KAO SVESTRANI PROLJETNI IT KOMAD

Minimalizam proljetna garderoba

@talisa_sutton

Dok će u svoje proljetne garderobe mnogi dodati haljine razigranih uzoraka obojenih pastelnim ili jarkim bojama, minimalistice će ove godine prigrliti jedan od najsvestranijih trendova. Haljina-košulja savršeni je komad koji u svaku, a osobito u garderobu inspiriranom estetikom minimalizma, unosi ženstvenu jednostavnost lako prilagodljivu svakoj prigodi. Dok će u kombinaciji s omiljenim tenisicama i traper jaknom stvoriti ležernu chic kombinaciju, loafer cipele i baloner dat će joj njezino formalnije lice primjereno za poslovno okruženje, a kožna jakna, cipele na petu i detalj u jarkoj boji iz dnevnog će ju transformirati u večernji komad.

@kaity_modern

@kaity_modern

BOJE I UZORCI UNUTAR MINIMALISTIČKOG ORMARA

Minimalizam proljetna garderoba

@wethepeoplestyle

Iako boje i uzorci zauzimaju tek sporednu ulogu u minimalističkoj priči proljetnog ormara, njihov značaj nije zanemariv. Naprotiv, i boje i uzorci jednostavan su način kako u jednostavnu garderobu sastavljenu od basic i klasičnih komada unijeti razigranost, a outfitu dati dio svog osobnog stila i karaktera i zanimljivi pečat. Ove sezone, osim omiljenih prugica obojenih plavom bojom, svojoj garderobi dodajte prugasti komad obojen kombinacijom bijele i crvene, zelene ili pastelne boje. Ipak, uzorak sezone koji će minimalistice rado uvrstiti u svoju garderobu je gingham, crno-bijeli karirani uzorak koji će se sjajno slagati sa svim ostalim komadima iz minimalističkog ormara. Spojeni zajedno, prugasti i gingham uzorak stvorit će zanimljivu igru pravilnih linija.

@andyheart

@andyheart

MODNI DODACI

Minimalizam proljetna garderoba

@talisa_sutton

Jedno poput ljubiteljica klasike, minimalistice će najčešće posegnuti za modnim dodacima klasičnih linija i modela u crnoj boji. Ipak, modni dodaci istovremeno su savršeni dijelovi minimalističkog ormara koji unose karakter i različitost u jednostavne, monokromne kombinacije. Od statement cipela i zanimljivih torba do decentnog zlatnog nakita i dodataka u klasičnoj crvenoj boji, modni dodaci mjesto su igre i eksperimentiranja unutar minimalizma.

Minimalizam proljetna garderoba

@harperandharley

Ove sezone investirajte u zlatne ringove ili statement naušnice gaometrijskih oblika, loafer cipele i satenske papuče i torbu s okruglom, metalnom ručkom. Tračak boje kroz modne detalje dodajte uz pomoć svilene marame svezane oko vrata, iskorištene umjesto remena ili u ulozi privjeska na torbi i uz pomoć omiljenog jarkog ruža koji se uvijek nalazi u vašoj torbi.

Minimalizam proljetna garderoba

@beigerenegade

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori