Minimalistička garderoba za godišnji odmor

Minimalistička garderoba za
godišnji odmor

Zakoračili smo u vikend koji će mnogi iskoristiti za bijeg iz gradske vreve i kratki odmor uz obalu mora. Prvi ljetni odmor opuštenost toplih dana provedenih uz ležerna druženja i opuštanje na plaži prenijet će u i u našu garderobu. Unutar razigranog i prozračnost ljetnog ormara, pakiranje za godišnji odmor istaknut će nekoliko omiljenih ljetnih klasika za koje ćemo uvijek naći mjesto u našem malom kovčegu. Bilo da putujete na produženi vikend ili duži godišnji odmor, minimalistički pristup odjeći koju nosite izbor je koji uvijek donosi jednostavnost i raznolikost kombinacija. Kako sate provedene ispred ormara zamijeniti brzinskim pakiranjem? U nastavku vam donosimo nekoliko trikova koji će vam pomoći da kreirate savršenu capsule garderobu za godišnji odmor.

Iako ljetna sezona donosi raznolikost boja, uzoraka, silueta i tekstura, pakiranje za godišnji odmor ograničeno veličinom kofera neutralnu će paletu pretvoriti u više no poželjan izbor. Kako bi stvorili izbor komada koji donosi najviše mogućih kombinacija, crnoj i bijeloj boji dodajte plavu, bež i khaki boju. Nekoliko komada ili detalja u jarkim bojama razbit će monotoniju neutralne palete i svaki outfit učiniti zanimljivijim. Od izvezenih detalja do raznobojnog prugastog uzorka, nekoliko akcenata u jarkim bojama učinit će veliku razliku u vašoj maloj garderobi za godišnji odmor.

Jednako poput neutralnih boja, jednostavne siluete ljetne će klasike pretvoriti u komade kojima možete prišiti nekoliko različitih uloga. Unutar brojnih modela haljina, mnogima omiljenog ljetnog komada, nekoliko krojeva istaknulo se kao izbor koji će se uz malu pomoć modnih detalja u nekoliko minuta transformirati iz komada za plažu i šetnju gradom u kombinaciju prigodnu za opuštenu večeru na predivnoj terasi s pogledom na more. Košulja-haljina, haljina na preklop i slip haljina, osim što su se ove sezone istaknule kao nezaobilazni trendovi, unutar garderobe za godišnji odmor one su istovremeno savršeni izbor za prebaciti preko kupaćeg kostima, istraživanje pitoresknih mjesta i elegantan večernji look.

Ljetna garderoba ne bi bili potpuna bez nekoliko poznatih komada, dodataka i detalja koji jednostavno prizivaju duh ljeta gdje god se nalazili. Upravo njih, godišnji odmor i ljetna garderoba selektirano odabrana za mali kovčeg, pretvorit će u nezaobilazni dio naše ležerne uniforme. Od prugastog uzorka do slamnatog šešira, espadrila i sunčanih naočala, svaki od njih zaslužio je mjesto na vrhu vaše liste.

Biranje tek nekoliko komada unutar cijele sezonske garderobe uvijek je nezahvalan zadatak. I dok će se jednostavni basic komadi i ljetni klasici brzo istaknuti kao savršen izbor iz ljetne garderobe, polica s ljetnim modnim dodacima mjesto je koje će donijeti brojne dvojbe. Kako su ljetni dodaci oduvijek unosili vrckavu raznolikost unutar ljetnog ormara, odabrati tek nekoliko koji će se slagati sa svakom kombinacijom donosi brojne modne dileme. Ipak, čini se da je ove sezone izbor lakši no ikad jer nekoliko modnih dodataka istaknulo se kao svestrani i nezaobilazni izbor. Uz platnenu torbu za plažu koja će zauzeti tek mrvicu mjesta unutar kovčega, pletena torba trendi je izbor prilagodljiv dnevnim i večernjim kombinacijama. Jednako jednostavan izbor u svijetu cipela ove su sezone slip on natikače i espadrile. Za gradske šetnje ili ljetni tulum, dvije opcije bit će sve što vam treba.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori