MIKO predstavio novu kolekciju torbi koje možete nositi na više načina
MIKO predstavio novu kolekciju torbi koje možete nositi na više načina

MIKO predstavio novu kolekciju torbi koje
možete nositi na više načina

MIKO je hrvatski urbani etno fashion brand koji stvara prepoznatljive torbe s motivima Šokice i Šokca. Naslikao ih je slobodan umjetnik Miljen Šimunić (1964. – 2006.) prije gotovo 15 godina. Motivima Šokice i Šokca jedan novi smisao dale su majka Mirela i kći Matea Šimunić koje su ih odlučile uključiti u svoju modnu priču na zanimljiv način.

Tradicija na suvremen način

Svojim dizajnom MIKO želi prikazati Slavoniju i njezinu tradiciju na suvremen način. Svaki proizvod u procesu stvaranja prolazi kroz vrijedne ruke ljudi iz Slavonije koji pomno prate svaki detalj i daju djelić sebe pri svakom koraku. Proizvodi MIKO branda spoj su tradicije i suvremenosti, a vrijedne ruke oživljavaju mnoštvo ideja i stvaraju nove kreativne kolekcije uvijek pomalo drugačijeg, maštovitog dizajna.

U jesen prije 4 godine započela je MIKO modna priča otvaranjem riznice uspomena. Kao pravi čuvari zaborava, ovom novom kolekcijom oživjeli su modele torbi koje su ostvarile veliku popularnost. Nostalgičan povratak u prošlost podsjetio nas je na njihove omiljene stare komade kojih se i danas rado prisjećamo. Upravo te stare klasike, odlučili su ponovno oživjeti i reinterpretirati na moderan način. Nastala pod utjecajem prirodnih ljepota i bogate lokalne kulture i tradicije, ova kolekcija slavi modernu ženu, koja teži kreativnosti, praktičnosti i svestranosti, na jednostavan način.

Ručno rađene, multifunkcionalne torbice

Nova kolekcija sinonim je kvalitete i izvrsnog ručnog rada, namijenjena djevojkama i ženama koje vole jednostavne, poslovne, ali i svakodnevne kombinacije. Ova kolekcija predstavlja pravo modno osvježenje koje sadrži komade koji se izvrsno uklapaju u urbanu sredinu. Kreirane da u njih stane sve što nam tijekom dana ili večernjeg izlaska treba, torbice su vrlo praktične, funkcionalne, a izgledaju vrlo trendi.

Novu MIKO Oak Collection karakteriziraju bezvremenski krojevi u tamno zelenoj boji  krošnje slavonskog hrasta, izrađeni od kvalitetne umjetne kože s drvenim ručno rađenim ručkama. Ovaj savršeni spoj zaokružen je modernijim motivom Šokice na plexiglassu. Praktičnost, multifunkcionalnost i višesezonska nosivost garancija su koju potpisuje ovaj brand.

Malena-Oak Šokica

Nova MIKO Oak kolekcija

Zvijezde nove OAK kolekcije su već dobro poznati modeli:  Malena – Oak edition, Basic Oak ruksak i Little bucket bag. Svaka se torba može nositi na nekoliko načina, ovisno o odjevnoj kombinaciji za koju ste se odlučili ili prigodi.

Basic Oak ruksak dio je nove šumske Oak kolekcije. Osim što se može nositi kao ruksak, uz njega dobivate i zeleni remen te ga možete nositi i preko ramena. Krasi ga MIKO Šokica printana na pločici plexiglasa.

Basic Oak and doggo
Basic Oak backpack
Basic Oak ruksak

Malena – Oak edition član je nove kolekcije. Osim što se može nositi u ruci i preko ramena, Malenu možete nositi i kao ruksak, što je jedan od noviteta.

Malena- Oak ruksak
Malena- Oak edition
Malena- Oak edition
Malena and Basic Oak
Malena and Basic Oak

Little bucket bag jedan je od MIKOVIH prvih modela torbi koji su radi velikog interesa vratili u ponudu, ali u jesensko/zimskoj verziji! Osim što ju možete nositi preko ramena, sadrži remen za nošenje u ruci. I ručka i remen se po potrebi mogu s torbe skidati i vraćati.

Little bucket bag
Little bucket and Basic Oak backpack
Little bucket i Basic Oak ruksak

Ako ste se i vi zaljubili u ovu kolekciju, kao što smo se i mi – torbe iz nove kolekcije možete naručiti na njihovom Facebook i Instagram profilu te putem maila info@mikofashion.hr, a dostupne su i na web-shopu.

Foto: Stella Mešić

Učitati još
Zatvori