Nova romantična kolekcija brenda Mihano Momosa

Nova romantična kolekcija
brenda Mihano Momosa

mihano-momosa-2017-12

U najnovijoj kolekciji za jesen/zimu 2017./2018. srpskog brenda Mihano Momosa, dizajner se osvrće na suvremenu realnost koja je sama po sebi turbulentna i često zbunjujuća, a svoju muzu vidi u ženi koja je dovoljno nezavisna da se distancira od svog okruženja i u osami se posveti sebi. Ona živi u skladu sa svijetom, ali istovremeno gradi i svoje utočiste, sasvim novi svemir kojim ona vlada i njena energija se tako direktno širi i na stvarnost, čineći je ljepšom.

mihano-momosa-2017-8

Ta ljepota koja odjekuje unutrašnjim i vanjskim, utjelovljuje se u modelima kojima Mihano Momosa žena komunicira prije svega sa sobom samom, a onda i s okolinom. Elegantne i nježne haljine u pastelnim bojama manifest su snažnog duha i blage naravi, dok smjeli krojevi i kombinacija materijala ukazuju na moć žene da uvede harmoniju u kontraste – vanjski naspram unutrašnjeg svijeta, hrabrost naspram nježnosti i dominaciju naspram prepuštanja.

mihano-momosa-2017-7

I ovom kolekcijom dominira uzorak ruža, dok se dodir luksuza ogleda u haljinama od perja, zavodljivoj čipki, ručnom vezu, kao i prirodnoj svili. Različitim krojevima pruža se mogućnost stilskog poigravanja i odvažno se kombiniraju hlače s haljinama, ali se istovremeno i pruža mogućnost klasičnog stiliziranja.

mihano-momosa-2017-4

Kolekciju pronađite na službenoj stranici Mihano Momosa.

mihano-momosa-2017-3

mihano-momosa-2017-5

mihano-momosa-2017-2

mihano-momosa-2017-1

mihano-momosa-2017-6

mihano-momosa-2017-11

mihano-momosa-2017-10

Dizajner: Mihailo Anušić
Asistent dizajnera: Adem Grljević
Fotografija: Miloš Nadaždin
Scenografija: Presek Studio
Make up: Marina Abramović
Hair: Đuka Ivanović
Modeli: Ines Ćulibrk, Dajana Vrećo

Učitati još
Zatvori