Journal x Max Mara: 5 savršenih lookova iz nove kolekcije koji pristaju baš svima

Dolaskom proljeća omiljeni brendovi dobili su nove kolekcije, a mi se ne možemo odlučiti koji komad nam je ljepši. S obzirom na brzu izmjenu trendova i komada koji traju jednu sezonu, skloniji smo posljednje vrijeme ulagati u klasike koji nemaju rok trajanja. Upravo zbog toga nas je posebno oduševila Max Mara Spring/Summer kolekcija za 2023. godinu i jedva smo je dočekali u zagrebačkoj trgovini. Čim je kolekcija stigla, odlučili smo snimiti modni editorijal u 5 lookova kako bismo vam dočarali dašak luksuza i sofisticiranosti koja obilježava ovaj brend.

Max Mara je talijanski brend koji ima dugu povijest na čijem je čelu više od 35 godina kreativni direktor Ian Griffiths. Inspiracija za ovu kolekciju mu je personifikacija francuske rivijere i snažni ženski likovi kojima daje novi značaj. Žene kojima se divi su Renée Perle čije fotografije je snimao poznati francuski fotograf Jacques Henri Lartigue. Druga inspirativna žena je poznata irska arhitektica Eileen Gray koja je pionirka modernog pokreta u arhitekturi. Njezin ženstveni pogled na modernizam i oko za oblik nadahnuli su kreativnog direktora na mnoge krojeve koje možete vidjeti u kolekciji koja slavi žene, ne kao muze, već kao pokretačku snagu u suvremenoj industriji i kulturi.

Modni lookovi na Max Mara način

Novom kolekcijom dominiraju neutralni tonovi – crna, krem i tamnosmeđa, a suptilne nijanse crvene, narančaste i zelene uvedene su kako bi se klasičnoj kolekciji dodala doza razigranosti. Izdužene siluete u vidu hlača visokog struka, maksi suknji elegantnog balonera samo su neki od komada koje smo odabrali za ovaj editorijal. Spojili smo ih s elegantnim majicama, otkopčanim košuljama i prslucima kako bi se kreirali lookovi u kojima možete biti cijeli dan. Mekani i kvalitetni materijali glavno su obilježje nove kolekcije, osobito lan i lagano pletivo koje aludira na opuštene outfite u kojima je svaka žena dotjerana, a istovremeno se osjeća ugodno.

Kada govorimo o modnim detaljima, posebno bismo istaknuli šešire sa širokim obodom, klasične torbice i statement naušnice koje kombinaciji daju završni touch. Savršen spoj klasike, senzualnosti i karakternih krojeva ovu kolekciju čine poželjnom za svaku ženu koja se želi posebno istaknuti i graditi svoj stil na pravi način.

Personificirano modno putovanje sa stilom

Pripremite se za savršeno modno putovanje u 5 lookova koje će vas odvesti u neka minula vremena francuske rivijere, silueta i oblika koji slave suvremenu ženu. Upravo zbog toga je i naš editorijal spoj senzualnog klasicizma i moderne neovisnosti, a odjeća vizualno komunicira autentičnost i stil. Max Mara utjelovljuje snažnu ženu koja nosi odjeću u kojoj se dobro osjeća i koja joj savršeno pristaje. Modni detalji su upotpunili različite lookove koje možete kreirati za poslovne, dnevne i večernje kombinacije. Naše putovanje ovdje počinje, a nadamo se da će vas nova kolekcija oduševiti i inspirirati za kreiranje savršenih proljetnih kombinacija.

Sve odjevne komade i modne dodatke pronađite u Max Mara trgovini na adresi Frane Petrića 5, Zagreb i na maxmara.com.

Foto: Sanja Ebip Jagatić

Model: Antonija Topić

Make up: Sonja Kvesić

Frizura: Salon Evelin

Stilistica: Ivana Pavić

Kreativno vodstvo i tekst: Tea Perić

Posebno zahvaljujemo Mr.Presidentu na ustupljenom automobilu za snimanje.

Učitati još
Zatvori