Divne marame mladog hrvatskog brenda Duncan

Divne marame mladog hrvatskog brenda Duncan

Processed with VSCO with c3 preset

Duncan je mladi hrvatski brend koji je nastao iz zanimljive suradnje modne dizajnerice Morane Krklec koja je već poznata po svom postojećem brendu Mo design i kantautorice Dunje Ercegović poznatije javnosti po svom glazbenom angažmanu kao Lovely Quinces.

Spletom okolnosti Morana i Dunja naišle su jedna na drugu i vidjele da dijele istu strast prema spoju umjetnosti i odjevnih predmeta. Kako dvije kreativke kažu, smatraju da marama (pogotovo ovaj tip marame koji se zove foulard) usmjerava prekrasan fokus na lice te dodaje notu misterioznosti i elegancije, a također bi ih voljele razvijati na način da funkcioniraju kao dekoracija u prostoru.

Processed with VSCO with c1 preset

Zasad rade s apstrakcijama koje ručno slikaju i pokušavaju poštovati koncept koji zamisle na početku. Inspiraciju traže svugdje i imaju pregršt ideja u kojem smjeru se žele razvijati kao brend. Duncan je nazvan po Isadori Duncan, američkoj plesačici koja je bila poznata kao majka modernog plesa i po tragičnoj smrti prouzročenoj maramom koja se u vožnji zapetljala u kotač njezinog sportskog automobila. Ovaj mladi hrvatski brend možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

IMG_1339

SONY DSC

SONY DSC

Processed with VSCO with j6 preset

Učitati još
Zatvori