Vesela ljetna kampanja dizajnerice Lorete Gudelj

Vesela ljetna kampanja
dizajnerice Lorete Gudelj

LORE_SS17_1

Nakon nedavno predstavljene kolekcije, u sklopu Toyota FW Zagreb, brend Loré, dizajnerice Lorete Gudelj, predstavlja novu kampanju za aktualnu kolekciju pod nazivom Colores de México, inspiriranu bojama Meksika te meksičkim folklorom i lokalitetima specifičnim po autohtonoj kolonijalnoj arhitekturi kao što su San Miguel de Allende, Puebla, Mérida, Guanajuato, Oaxaca, Las Alamandas, San Luís Potosí, Cholula i San Cristóbal de Las Casas. Lokaliteti za dizajnericu imaju osobnu vrijednost jer je dio života provela u tom dijelu Hispanske Amerike što ju je i motiviralo na pokretanje vlastitih kolekcija.

LORE_SS17_3

U skladu s motivima kampanje, inspiraciju za vizuale dizajnerica nalazi u etno motivici Meksika koja čini pozadine lookbook vizuala, upućujući na pojedinačne priče svakog od dizajnerskih komada nove kolekcije. Kampanja je napravljena u suradnji s fotografom Franjom Matkovićem, a slike korištene na pozadinama vizuala, djelo su akademske slikarice Mateje Babić, koja u suradnji s dizajnericom razrađuje zanimljive pozadine vizuala, odlično nadopunjujući svaki od zamišljenih modela.

LORE_SS17_5

Kolekcije Loré su limitirane serije, manualno precizno izvedenih odjevnih predmeta pri čemu se na prvo mjesto postavlja kvaliteta izvedbe i korištenje unikatnih materijala s inspiracijom u autohtonoj baštini kako bi imali trajnu vrijednost. Materijali u ovoj kolekciji rađeni su ručno te ih je, prema ideji dizajnerice, ručno istkala tkalja Sanja Šebalj, varirajući boje vibrantnog kolorita, karakteristične za navedene lokacije koje su bile početna inspiracija kolekcije.

LORE_SS17_4

Dizajn i krojeve, dizajnerica je razradila referirajući se na elemente meksičkih tradicionalnih nošnji uklopivši ih u suvremeni modni kontekst. Varijacijom volana, mašni te dužina odjevnih predmeta s dodatkom ručnog veza, rustikalnog cvjetnog printa na lanu i tkanja, dobiva se igra tekstura u ženstvenim krojevima koji aludiraju na tradicionalne meksičke nošnje i haljine s početka prošlog stoljeća.

LORE_SS17_2

Materijali korišteni u kolekciji isključivo su prirodni, poput premium lana u različitim valerima boja, mješavine lana i svile, ručno tkanog pamuka, taft svile, pamučnog veza te rustikalne čipke koja upotpunjuje pojedine komade. Svi odjevni predmeti izrađeni su u suradnji s atelierom Grete Gudelj.

Novu kolekciju možete potražiti na web stranici loretagudelj.com, na Facebook stranici: https://www.facebook.com/loretagudelj/ te u Loré studiju (Gundulićeva 29a).

LORE_SS17_7

LORE_SS17_6

LORE_SS17_13

LORE_SS17_9

LORE_SS17_12

LORE_SS17_11

LORE_SS17_10

LORE_SS17_8

Modeli: Paula Buljan i Martina Tomić (Relatum Models)

Frizura: Vanessa Žigić u suradnji s cvjetnim studijom Čudesna šuma

Make up: Matea Markač

Cipele: rustikalni modeli sandala Mass Hrvatska

Učitati još
Zatvori