Kako ljetne komade koje već imate nositi na nov način?

Kako ljetne komade koje već imate
nositi na nov način?

Svaka sezona donosi svoje favorite, trendove i najpopularnije kombinacije unutar naših ormara. I dok nas je svijet brze mode usmjerio upravo prema novome, trendi i popularnom, omiljeni favoriti pali su u drugi plan. Želja za uvijek novim komadima nerijetko je jača od nas. Ipak, unutar svake garderobe, pa tako i one ljetne, kriju se odlični basic komadi i jednostavni klasici u kojima se i nakon nekoliko sezona nošenja još uvijek nalazi beskonačan potencijal i nekoliko novih kombinacija.

U vrijeme kada nam se sniženja smiješe na svakom koraku, teško je okrenuti glavu. Promišljene investicije u komade koji će prkositi vremenu i trendovima uvijek su isplative u ovo doba godine, no u vrećicama se uvijek nađe nekoliko nepotrebnih komada kupljenih iz potrebe za nečim novim i svježim. Kako bi ove sezone zaobišli nekoliko loših poteza karticom u omiljenom high street dućanu, otvorite ormar i dajte vašoj kreativnosti da se raspleše po onome što se u njemu već nalazi.

Kako ljetne komade koje već imate nositi na nov način? Ako vam nedostaje ideja, dovoljno je da zavirite na Instagram profile popularnih blogerica koje unutar svojih ormara stvaraju uvijek nove i zanimljive kombinacije. Naše omiljene jednostavne trikove modnih insajderica za vas smo izdvojili u nastavku.

PODVRGNITE RUKAVE

Najjednostavniji i najčešći među malim modnim trikovima zasigurno su podvrgnuti rukavi. Iako ćemo duge rukave podvrgnuti često i gotovo nesvjesno. Istovremeno, oni donose ležeran izgled svakom komadu i dašak neopterećenog chica svakoj kombinacija. Iako ćemo ljeti kada nosimo kratke rukave i tanke naramenice zaboraviti na podvrgnute rukave, ljetnoj garderobi dodajte omiljenu prozračnu košulju dugih rukava i zavrnite rukave ili promijenite izgled jednostavnog T-shirt istim trikom.

DODAJTE REMEN U KONTRASTNOJ BOJI

Kao funkcionalni ili dekorativni dodatak, remen u kontrastnoj boji odabir je koji će razbiti monotoniju jednostavnih kombinacija obojenih neutralnim bojama. Naglasite struk ili ga provucite kroz pasicu omiljenih ljetnih hlača, zadržite minimalni pristup ili ga iskoristite unutar prozračnih i slojevitih boemskih kombinacija. Dodate li nekoliko zanimljivih remena u garderobu, starim komadima dali ste svjež izgled unutar nekoliko novih kombinacija.

NANIŽITE LJETNE KOMADE U PROZRAČNIM SLOJEVIMA

Iako su jesen i zima vrijeme kada slojevito odijevanje vlada uličnom modom u svoj svojoj raskoši, topli ljetni dani ne moraju isključiti zanimljivi izgled koji stvara slojevito nizanje komada. Za razliku od jesenskih slojevi koji vole pletivo, ljetne slojeve stvarat će prozračni materijali poput šifona, lana, svile i pamuka. Omiljene slojevite kombinacije it djevojaka uključuju spoj slip haljine i t-shirta ili nošenje bralette topa ispod nekoliko prozračnih slojeva.

JEDNOSTAVNI ČVOR

Jednako jednostavan trik poput podvrgnutih rukava je jednostavan čvor. Nekoliko zadnjih gumbiju ostavite nezakopčane i krajeve svežite u jednostavan čvor. Vaša stara košulja dobit će novu siluetu koja će najbolje izgledati u kombinaciji s suknjama i hlačama visokog struka.

MARAMA UVIJEK I SVUGDJE

U svakom ormaru nalazi se zaboravljena ladica ili kutija unutar koje se krije jedan od najpodcjenjenijih modnih dodataka. Jednostavna svilena marama svestrani je modni dodatak koji sasvim neopravdano ostavljamo po strani. U ljetnoj sezoni, šarenilo prugastih i cvjetnih uzoraka odlično će se slagati sa svim ljetnim klasicima unutar ležernih, večernjih, čak i poslovnih kombinacija. Svežite ju oko vrata, na torbu, iskoristite kao remen ili traku za kosu i jednostavim kombinacijama starih, dosadnih stvari dodajte dozu neodoljivog šarma.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori