Odlične kombinacije za prijelazno razdoblje pred nama

Odlične kombinacije za prijelazno
razdoblje pred nama

Iako se veselimo početku proljeća, prijelaz zime u proljeće za mnoge donosi zbunjujuće razdoblje unutar ormara. Jutarnje spremanje pretvara se u bezizlaznu potragu za savršenom kombinacijom koja donosi brojne modne dvojbe. U posljednjih nekoliko dana, iako smo uživali u sunčanim danim i ugodnoj dnevnoj temperaturi, jutra, večeri i sjenoviti dijelovi ulica još uvijek su donosili svježinu u zraku koja je nerijetko tražila dodatni sloj unutra naših proljetnih kombinacija. Mnogi su ostali zbunjeni i na ulicama smo viđali sve od kratkih rukava i proljetnih haljina do zimskih kaputa i pletiva.

Slojevito odijevanje karakteristika je prijelaznih razdoblja i dok na prijelazu iz jeseni u zimu ono donosi tek dodatni sloj toplog pletiva, prijelaz zime u proljeće tražit će tanke, pomno birane slojeva i kreativna rješenja unutar nove, proljetne garderobe. Kako jednostavnim, tanjim slojevima proljetnih komada stvoriti kombinacije savršene za svježe jutro i popodnevnu kavu na suncem okupanim terasama saznajte u nastavku.

VRIJEME JE ZA PRSLUK

Spoj košulje i traperica mnogima je omiljena, svestrana proljetna kombinacija. Ipak, tanka košulja dugih rukava ponekad je ipak premalo i jednostavan prsluk minimalističkih linija tada je savršeni dodatak. Dok će ujutro ili navečer stvoriti jednostavnu slojevitu kombinaciju, u najtoplijem dijelu dana možete ga skinuti, prebaciti preko torbe i uživati u sunčanom danu i ugodnim proljetnim temperaturama.

BASIC TANKI SLOJEVI: T-SHIRT + KOŠULJA

Prvi proljetni dani iz naših će ormara izmamiti naš omiljeni basic komad, jednostavan i udobni T-shirt. Ako je tijekom dana još uvijek prehladno za T-shirt i tanku proljetnu jaknu, u kombinaciju dodajte omiljenu košulju kao dodatni sloj. Ovisno o promjenama temperature, ovaj jednostavni spoj donosi brojne mogućnosti. Skinite jaknu ili, umjesto jakne, skinite košulju i zavežite ju oko bokova ili skinite jaknu i košulju i svoj omiljeni T-shirt stavite u prvi plan. Svaka kombinacija unutar ove jednostavne kombinacije donosi jednako zanimljivo rješenje u kojem ćete izgledati odlično.

ISKORISTITE ZIMSKE FAVORITE

Iako smo većinu zimskih komada već zamijenili novom, proljetnom garderobom, na samom početku proljeća nekoliko zimskih favorita zadržite u ormaru kako bi ih ubacili u slojevite kombinacije za prijelazno razdoblje. Spojite omiljeni topli kardigan s parom svijetloplavih traperice i omiljenim top na tanke naramenice ili izbjegnite nošenje najlonka uz kombinaciju proljetne haljine i čizama preko koljena. Osim kardigana i visokih čizama u proljetnu garderobu lako ćete uklopiti i omiljene zimske modne dodatke poput tanjeg šala, vunene kape, beretke ili šešira.

HALJINA U NOVOJ ULOZI

Iako proljeće i ljeto haljinu pretvaraju u najjednostavniji outfit za koji vam neće trebati ništa osim modnih dodataka i cipela, prijelazno razdoblje još uvijek će tražiti više slojeva. Iako uvijek postoji opcija toplih čarapa ili čizama preko koljena, ako svoju omiljenu proljetnu haljinu želite nositi u nekoj novoj ulozi unutar kreativne kombinacije, iskoristite ju poput posljednjeg sloja kojim ćete začiniti proljetne basic komade.

PROLJETNI KOMBINEZON

Ako se u vašoj garderobi nalazi prekrasan kombinezon, pravila slojevitog odijevanja vrlo su jednostavna. Ispod omiljenog kombinezona kratkih rukava ili s naramenicama nosite majicu neutralne boje ili grafičkog uzorka i preko prebacite proljetnu jaknu. Ova jednostavna modna formula u vašu će proljetnu garderobu donijeti desetak novih kombinacija koje ćete obožavati.

JOŠ JEDAN TRIK ZA PROLJETNE KOŠULJE

Osim prsluk i košulje kao dodanog sloja, proljetne košulje svoju su svestranost dokazale unutar još jedne zanimljive kombinacije. Prijelazno razdoblje tako će biti savršeno vrijeme da preko razigrane proljetne košulje prebacite sweatshirt ili oversized majicu kratkih rukava kao zanimljivi ležerni detalj sa sportskom vibrom.

JEDNOSTAVNA CRNA PODLOGA

Kada ste u dvojbi koje komade iz proljetne garderobe spojiti unutar slojevite kombinacije, stvorite jednostavnu crnu podlog i preko nje prebacite proljetni statement komad s trendi volanim, u zanimljivoj teksturi ili šarenom uzorku. Basic crni komadi u ulozi crne podloge postat će brzo i jednostavno rješenje za sve od upečatljive košulje do slip haljine i šarenog kombinezona.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori