Konačno možemo pogledati cijelu kolekciju H&M x Mugler
Konačno možemo pogledati cijelu kolekciju H&M x Mugler

Konačno možemo pogledati cijelu
kolekciju H&M x Mugler

H&M s ponosom najavljuje sljedeću dizajnersku kolaboraciju sa kućom Mugler! Kolekcija koju je dizajnirao kreativni direktor kuće Casey Cadwallder uključuje mušku i žensku liniju, kao i modne dodatke, a od 11. svibnja u prodaji će se naći u H&M trgovini  u Centru Cvjetni kao i online.

Kolekcija je iskonski Mugler i svaki je komad definiran Muglerovom nezaustavljivom energijom: razigran, mladenački i otvoren prema identitetu svakog pojedinca.

Silueta ženske odjeće uključuje Muglerova prepoznatljiva predimenzionirana ramena sa stegnutim strukom, koja oblikuju tijelo. U kolekciji postoje mnogi moderni Mugler potpisi koji uključuju spiralne višestruke šavove, vidljivi u širokim trapericama, tajicama od najlona i trapera i jakni. Ostali istaknuti komadi uključuju kožne jakne i kožni baloner s izduženim detaljima šala, haljine s dekadentnim ukrasima i oštri krojevi, tajice ili bodijima s izrezima.

Asortiman muške odjeće sadrži kolekciju kožnih komada uključujući hlače, sakoe i baloner s ugraviranim gumbima. Traper komadi uključuju strukturiranu jaknu s podstavom koja naglašava formu. Oštar kroj može se slojevito začiniti prozirnim majicama s uzorkom zvijezda i majicama s korzetom.

Kolekcija nudi niz rodno fluidnih dodataka uključujući prozirne rukavice i tajice, torbe, šalove. U skopu nakita tu su srebrni i zlatni lančići za tijelo, te naušnice i ogrlice u različitim proporcijama i oblicima, od suza do kultne Muglerove zvijezde.

Ova suradnja predstavlja samu bit Muglera, modne kuće koja je uvijek bila pionir, kršitelj pravila, pobornik slobode izražavanja, visokog glamura i odvažnog, ali neodoljivog stila. Kuću je utemeljio poznati francuski dizajner Manfred Thierry Mugler 1973. godine.

Od početka je zastupao temu body positivity-ja, rodne fluidnosti, transformacije i samopouzdanja koji sada dominiraju modom. Američki dizajner Casey Cadwallader pridružio se Mugleru 2018. i pomladila izgled i nasljeđe kuće, proizvevši zadivljujuću seriju prepoznatljivih odjevnih komada. Priča o Mugleru je priča o avangardnoj modnoj reviji i visokoj modi koja pomiče granice; vizionarski stav o ljepoti koja nadilazi granice, prihvaća onostrano, nebinarno i tehnološko.

Arhivski oživljeni dio kolekcije posveta je najvećim hitovima Thierryja Muglera iz 80-ih i 90-ih, a potpisuje ih Casey Cadwallader. Svaki stil utjelovljuje naslijeđe osnivača i dolazi s vlastitom posebnom etiketom s potpisom Thierryja Muglera. Komadi uključuju crnu baršunastu haljinu s oblikovanim strukom i napuhanim rukavima, haljinu s korzetom od čipke, odijelo s piercing detaljima i zeleni strukirani sako.

Razgovori o suradnji započeli su prije nego što je Manfred Thierry Mugler preminuo u siječnju 2022. Kolekcija Mugler H&M ujedinjuje povijest kuće sa sadašnjošću i budućnošću, nudeći niz Muglerovih klasika i komada s potpisom. Kolekcija je dinamičan prikaz Muglerovog svijeta danas i intrigantnih načina na koje je Cadwallader okrenuo i ponovno izmislio modnu kuću kako bi je učinio svježom i relevantnom za nove generacije.

“Čast je surađivati ​​s H&M-om. Kolekcija slavi sve što definira kuću Mugler, svaki komad je autentičan Mugler, od bodija koji su postali naš zaštitni znak, do oštrih krojeva i dorađenog trapera. To je prikaz naših kultnih komada“, rekao je Casey Cadwallader.

Fotografirao Lengua i stilizirao Haley Wollens, look-book predstavlja široku lepezu talenata, od modnih ikona do glazbenih talenata, i ističe duh Muglerove raznolike zajednice. Glumačku postavu čine Jerry Hall, Connie Fleming, Mariacarla Boscono, Anna Ewers, Ariish Wol, Sora Choi, Imaan Hammam, Selena Forrest, Lidia Judickaite, Yilan Hua, Aweng Chuol, Amaarae, Eartheater, Arca, Xu Meen, Luthando Ngema, Cheikh Diakhate i Fernando Lindez.

Kako bi uhvatili duh kolekcije i proslavili Muglerovu legendarnu povezanost s glazbom, performansom, teatralnošću i subkulturom, Mugler i H&M s ponosom objavljuju glazbeni video u kojem glume zvijezde u usponu Amaarae, Shygirl, Eartheater i Arca.

Zajedno su snimili vlastitu verziju Stardustovog hita iz 1998. Music Sounds Better With You, posebno u čast kolekcije. Izbor pjesme ukazuje na osjećaj zajedništva koji danas definira Cadwalladerovu viziju Muglera.

Foto: Profimedia, Instagram (@muglerofficial)

Učitati još
Zatvori