Jedna od najljepših Freywille kolekcija nakita

Jedna od najljepših Freywille
kolekcija nakita

Freywillle

Freywille kolekcija Hommage a Alphonse Mucha je jedan od najljepših opusa kojeg čine setovi nakita posvećeni remek-djelima istoimenog slavnog češkog slikara i najvažnijeg protagonista umjetničkog pokreta Art Nouveau. U bečkom ateljeu spreman joj se je pridružiti  još jedan čaroban dizajn – Poésie d’amour.

Freywillle

Poésie d’amour

Freywille ujedinjuje nježne pastelne nijanse  i secesijsku ornamentiku u poetičnu kompoziciju koja senzualno reinterpretira zanos ženskom ljepotom te osjećaj zaljubljenosti i beskrajne radosti. Austrijski umjetnici nadahnuće nalaze u fascinantnim Muchinim crtežima žena na cvjetnoj pozadini, tzv. femmes fleur, čija lica uokviruje bujna kosa ukrašena bogatim ornamentima i paunovim perjem.

Freywillle

Divna Freywille kolekcija

Freywille dizajn Poésie d’amour moderna je reinterpretacija secesijske manire u kojoj se dinamične, valovite linija sinkopiranog ritma, dekorativnost i asimetričnost pretvaraju  u suptilne, ljubavne stihove nježnih smaragdnih i ružičastih tonova. Svaka Freywille umjetnička minijatura od emajla izrađuje se jedinstvenim i iznimno složenim procesom koji podrazumijeva više od 100 pojedinačnih koraka od kojih je većina ručni rad. Poésie d’amour je prvi Freywille dizajn u kojem se emajl postavlja u okvire od 24kt rose gold pozlate.

freywille-3
Kolekcija će uskoro biti dostupna i u zagrebačkom butiku, Preradovićeva 2, a već se može pogledati u Freywille Online butik na http://shop.freywille.com/hr/.

freywille-2

freywille-6

Učitati još
Zatvori