Vječni stil Jane Birkin

Vječni stil Jane Birkin

Vječni stil Jane Birkin

Njezino ime je desetljećima sinonim za prepoznatljivi pariški stil kojeg krase nonšalatna elegancija i ležerni klasici. Modna priča Jane Birkin započela je još u šezdesetim godinama prošlog stoljeća. Sredinom šezdesetih Jane je dobila malu ulogu u u kultnom modnom filmu Blowup redatelja Michelangela Antonionija, a nekoliko godina kasnije pojavila se u ulozi modela u psihodeličnom filmu Wonderwall. Svijet filma otvorio joj je vrata britanske društvene i modne scene na kojoj se istaknula svojim nepogrešivim stilom. Nova miljenica modnog i filmskog svijeta bila je rođena.

Vječni stil Jane Birkin

JANE BIRKIN: VJEČNA IT DJEVOJKA

Prekretnicu u njezinoj karijeri donosi odlazak u Pariz 1968. godina na audiciju za glavnu ulogu u filmu Slogan na setu kojega upoznaje Sergea Gainsbourga, francuskog glumca i pjevača. Njihova veza iznenadila je javnost, a kroz godine koje su uslijedile karijeru Jane Birkin obilježile su nove uloge i pjesma Je t’aime… moi non plus. Osim svojim ulogama i vezom s Sergeom Gainsbourgom, Jane je nastavila plijeniti pažnju svojim prepoznatljivim modnim stilom. Kao jedna od prvih it djevojaka, Jane je postala miljenica modnih urednika, fotografa i muza nekih od najvećih dizajnera. Modno nasljeđe Jane Birkin nalazi se na svakom koraku, a njezin prepoznatljivi look koji nosi ležernu eleganciju i allure pariškog stila, danas je življi no ikad.

Vječni stil Jane Birkin

Potvrdu njezinog vječnog statusa it djevojke i modne ikone donijela joj je i jedna od najpoželjnijih i najluksuznijih torba modne kuće Hermes koju krasi njezino ime. Osim kao muza dizajnera, stil Jane Birkin poslužio je kao inspiracija brojim ljubiteljica istovremeno ležernog i chic stila. Pletena torba kao košara, ravne šiške, traperice sa zvonastim nogavicama, basic modeli poput T-shira u ulozi chic komada i seksipilna naked haljina samo su neki od trendova koje je stvorila Jane, a koje i danas obožavaju mnogi.

Vječni stil Jane Birkin

Iako su fotografije kombinacija Jane Birkin iz sedamdesetih uvijek plijenile pažnju, posljednjih nekoliko sezona ponovno nas je vratilo u njezin ormar. Nove it djevojke modne scene prenijele su esenciju stila Jane Birkin, a njezini omiljeni komadi u novom izdanju stvarali su neke od najistaknutijih novih trendova. Od francuskih modnih influencerica Jeanne Damas i Louise Follain do Alexe Chung i kćerka Jane Birkin, glumica Lou Dillon i Charlotte Gainsbourg, koje su naslijedile njezin besprijekoran stil, nove it djevojke još jednom su potvrdile koliko je vječan stil Jane Birkin.  Inspirirajte se stilom Jane Birkin i nasljednica njezinog looka kroz nekoliko kombinacija koje smo za vas izdvojili u nastavku.

Vječni stil Jane Birkin

Vječni stil Jane Birkin

Vječni stil Jane Birkin

Vječni stil Jane Birkin

Objavu dijeli Jeanne (@jeannedamas)

Objavu dijeli Jeanne (@jeannedamas)

Objavu dijeli Jeanne (@jeannedamas)

Foto: Instagram, Getty Images

Najčitanije

Učitati još
Zatvori