Fanovi poludjeli za virtualnom kolekcijom Jacquemus x Nike koju je nemoguće kupiti
Fanovi poludjeli za virtualnom kolekcijom Jacquemus x Nike koju je nemoguće kupiti

Fanovi poludjeli za virtualnom kolekcijom Jacquemus x Nike koju je nemoguće kupiti

Dizajner Marco Simonetti stvorio je savršenu kolekciju spajanjem estetike brendova Jacquemus i Nike. Postoji samo jedan problem. Kolekcija ne postoji – barem ne u fizičkom obliku.

Kralj virtualnih simulacija, nagrađivani dizajner Marco Simonetti na svom je Instagramu predstavio futuristički koncept Jacquemus x Nike, a ispod vizuala fanovi su nanizali oduševljene komentare te zatražili da se fantastična vizija pretvori u stvarnost.

Ruksaci, sportske torbe, skijaške naočale, satovi, ogrlice i jakne samo su dio virtualne priče koju je Marco smjestio u luksuzno skijaško odmaralište Courchevel, a koja je osvojila ljubitelje naprednih dizajnerskih rješenja.

Modno skijaško odredište iz snova

Još nije u potpunosti jasno hoće li brendovi Nike i Jacquemus zaista preuzeti ove ideje, koje je sam dizajner zamislio kao ekskluzivnu kolekciju koja bi se prodovala unutar pop-up dućana skijaškog resorta Courchevel.

Jacquemus x Nike pop-up prostor dizajnirao sam tako da se uklopi u okoliš stvaranjem nepretencioznog i opuštenog ambijenta, potpuno integriranog s okolišem.
U središtu koncepta nalazi se jedinstvena arhitektura trgovine, kojoj se može pristupiti isključivo s padina Courchevela. Samo će skijaši koji su članovi kluba Jacquemus x Nike moći ući i uživati ​​u ekskluzivnom pristupu ograničenim kolekcijama artikala koje su za njih pažljivo birali stručnjaci u svom području. Uz kolekcije odjeće, jedinstveni prostor nudit će i ograničenu ponudu dodataka, obuće, satova i nakita. Pop-up trgovina Jacquemus x Nike u Courchevelu bit će krajnje odredište za skijaše i snowboardere gdje će pronaći svoju garderobu i dodatke za sljedeću sezonu”, objasnio je Marco uz vizuale koji su postali instant hit.

“Trebali bi ti napisati debeli ček. Ovo je genijalno” i “Ne razumijem ovakve koncepte, jer u stvarnosti ove komade trebam sad”, samo su neki od komentara kojima je projekt slavnog kreativca podržan.

Marco Simonetti karijeru je započeo osamdesetih godina, u post-punk eri kad masovno korištenje kompjutera još nije bilo svakodnevica. Devedesetih se zaljubio u stvaranje virtualnog sadržaja i osnova tvrtku Design Studio Walhalla s Ibrahimom Zbatom. Premda Marco nikad nije stupio u školu dizajna, njegovi maštoviti koncepti osvojili su velike brendove i kritičare iz struke pa se danas smatra progresivnim kreativcem sa samog čela industrije dizajna.

Uz virtualnu skijašku kolekciju koju je osmislio za zimsku priču Jacquemus x Nike jednako je vrijedan divljenja sam izgled pop-up trgovine koju je stvorio zahvaljujući umjetnoj inteligenciji.

Foto: Instagram (@marcosimonetti_)

Učitati još
Zatvori