Hannah Jinkins nova je dizajnerska zvijezda H&M-a

H&M Design Award, nagrada koju švedski modni gigant dodjeljuje od 2012. godine, na netom održanom finalu natjecanja pripala je 24-godišnjoj dizajnerici Hannah Jinkins, čija je kolekcija oduševila članove žirija Kate Bosworth, Chiaru Ferragni, Oliviera Rousteinga i Nicka Knighta.

Hannah Jinkins2

Hannah Jinkins

Osam finalista iz 40 svjetski poznatih škola dizajna sudjelovalo je ranije ovog tjedna u modnoj reviji u Londonu, na kojoj je svaki predstavio četiri looka iz kolekcija s kojima su diplomirali. Međunarodni žiri najviše je osvojila mini kolekcija mlade Britanke, koja ih je fascinirala svojim pristupom dizajnu; spajanjem sirovog s rafiniranim i zrelog s mladenačkim, te poznavanjem i razumijevanjem ženskoga tijela.

HM design award

Međunarodni žiri H&M Design Award

Hannah je na scenu donijela nešto novo, snažno i jedinstveno, a u procesu stvaranja poigrala se s grubim i sirovim tkaninama, koje je uspjela pretvoriti u seksipilne i glamurozne lookove. Njena kolekcija, predimenzionirana, a opet ženstvena, osigurala joj je godinu dana dugo mentorstvo u H&M-u, novčanu nagradu od 50,000 eura i priliku da producira pokazano za prodaju u izabranim H&M-ovim trgovinama i na internetu na jesen 2016. godine.

Foto: H&M

0