Kaftani za sve ljubiteljice ležerne elegancije

fabrik10

Kada je pokretala vlastiti modni studio, dizajnerica Sarah Hardie imala je set prioriteta kojima se vodila, počevši od toga da svojim kupcima ponudi ženstvene kolekcije odjeće i modnih dodataka od prirodnih materijala pa sve do toga da proizvodnja koju prakticira bude moralna, savjesna i ekološki održiva. Tako je nastao australski Fabrik, modni brend za žene i djecu, čije će haljine i kaftani osvojiti sve ljubiteljice ležerne ljetne elegancije.

fabrik2

Iza Fabrika je i jedna lijepa priča o procesu proizvodnje. Iako svjesna činjenica da postoje jeftiniji načini da proizvede svoju odjeću, Sarah je na Baliju pokrenula održivu manufakturu, a upravo ju je taj otok oduševio svojom spiritualnošću i pristupu umjetnosti i kreativnosti. Fabrikova tekstilna tvornica danas zapošljava i educira muškarce i žene s lokalnog područja, koji po želji mogu, ali i ne moraju raditi prekovremene sate i biti za to propisno plaćeni.

fabrik6

Krojačice koje su dostojno plaćene i koje uživaju u onome što rade, svake sezone pretvaraju viziju Sarah Hardie u realnost, a za ovo ljeto izradile su kolekciju maxi haljina i kaftana od pamuka i muslina, koje su najljepše u svojoj jednostavnosti ili kada ih krase ručno vezeni ‘tribal’ motivi. Ovi koži ugodni komadi stvoreni su za opuštene ljetne dane i večeri, kada samo jedan komad, ali onaj ključan, može činiti upečatljivu modnu kombinaciju.

Više o brendu i haljinama koje su dostupne za kupnju putem webshopa saznajte ovdje.

fabrik5

fabrik3

fabrik8

fabrik9

fabrik7

Fabrik

Foto: Fabrik

0