Najljepše cipele Tjedna visoke mode

Najljepše cipele Tjedna visoke mode

Dior haute couture proljeće 2017.

Dior haute couture proljeće 2017.

Revijom kuće Schiaparelli, kojoj je početkom siječnja i službeno dodijeljena titula haute couture modne kuće, jučer je započeo još jedan Tjedan visoke mode – ovog puta za proljeće/ljeto 2017. Uz Schiaparelli, neosporno mnogo pozornosti privukla je Diorova revija, u sklopu koje je nova kreativna direktorica Maria Grazia Chiuri predstavila svoju prvu haute couture kolekciju za Dior.

Još jedan njen debi u redovima Diora, gromoglasno je pozdravilo okupljeno mnoštvo iz modnog svijeta, a bez obzira na snažnu zvjezdanu podršku, pažnja nije odvraćena od magične kolekcije koja je predstavljena na modnoj pisti. U Musée Rodin, uzvanici su ulazili kroz labirint, nakon kojeg se pogledima otkrivala Diorova začarana šuma, kojom su uskoro prodefilirale šumske vile u najljepšim vilinskim haljinama.

Christian Dior cipele, haute couture

Nježne, a istovremeno tako bajkovite i raskošno dekorirane svečane toalete, pratili su podjednako dopadljivi modni dodaci.Za reviju je intrigantne maske i dizajnerski elaborirane ukrase za kosu s cvijećem i perjem izradio poznati umjetnik Stephen Jones, a kolekciju cipela potpisao je Diorov ‘in-house’ dizajnerski tim, koji je poput Jonesa odradio uistinu odličan posao.

Christian Dior cipele, haute couture2

Svi danas pričaju o ovim cipelama, odnosno papučicama s malom stiliziranom potpeticom, poznatom kao ‘kitten heel’, koje idu u špic, imaju romantičan točkasti uzorak i krasi ih crna satenska mašna. Dolaze u još jednoj varijanti, sa satenskim remenčićem oko gležnja.

Foto: REX/Shutterstock, Guliver/Getty Images, Instagram

Učitati još
Zatvori