Kako su Chanel čizme godinama ostale jedan od najpopularnijih zimskih komada?

Objavu dijeli Aimee Song (@songofstyle)

Inovativna i inspirativna, Gabrielle Chanel je jedna od najvećih modnih ikona koja je svakom novom kolekcijom i svakim novim modelom pomicale granice i mijenjala modni svijet. Crpeći inspiraciju iz svijeta koji ju je okruživao, Coco Chanel je iz temelja promijenila pravila ženske mode i dokazala da moda istovremeno može biti praktična i elegantna, jednostavna i efektna.

Od male crne haljine i kostima od tvida do prugaste majice i ikonične petice, nasljeđe Coco Chanel satkano je od modela koji i danas nose status obožavanih i svestranih klasika. Jedan od njih su zasigurno i čizme kojima se vraćamo svake jeseni i zime.

PRIČA O JOŠ JEDNOM IKONIČNOM CHANEL KOMADU

Chanel čizme

Coco Chanel modni svijet nije mijenjala samo svojim kolekcijama. Njezin osobni stil bio je jednako odvažan i inovativan, a favoriti iz njezini garderobe i danas su inspiracija brojnim dizajnerima. Nakon svog dolaska u modnu kuću Chanel, dizajner Karl Lagerfeld je u svakoj svojoj kolekciji na transparentan ili manje očit način odao počast Coco Chanel.

Od 1920ih godina kada je svoje slobodne trenutke provodila na posjedu Eaton Hall, Coco je unutar svoje garderobe uvijek imala i par čizama. Na početku, čizme su bile dio njezine uniforme za jahanje i obuća za duge šetnje u kišovitoj Engleskoj, no ubrzo Coco Chanel ih nosila i na gradskim ulicama. Iako ih nikad nije uključila u svoju kolekciju, čizme su imale važno mjesto u njezinom ormaru.

Chanel čizme

Upravo je u tom favoritu velike dizajnerice Karl Lagerfeld pronaša inspiraciju za brojne modele. Čizme su postale stalan dio Chanel kolekcija i to ne samo onih za jesen i zimu. Od jednostavnih crnih i futurističkih bijelih modela do ekstravagantnih čizama unutar couture kolekcija i romantičnih silueta za proljeće i ljeto, Chanel čizme svake su nas sezone iznova osvajale i postale još jednim svevremenskim Chanel klasikom.

chanel-čizme-kolekcije-2

Unutar svoje Haute Couture kolekcije za proljeće/ljeto 2006. godine Karl Lagerfeld je jednostavan model bijeli čizama spojio se prepoznatljivim detaljima u crnoj boji koji su neodoljivo podsjećali na Chanel modele cipela s visokom potpeticom i balerinka. Za Coco Chanel je upravo taj model cipela s kontrastnim detaljom na vrhu cipele bio onaj u kojem svaka žena može proputovati cijeli svijet.

Spojivši jednostavan modela čizama kakve je sama Coco nosila i detalj kojim je ukrasila cipele iz svojih kolekcija, Karl Lagerfeld je stvorio čizme koje je krasio jednako klasičan karakter i elegantan izgled.

chanel-čizme-kolekcije-3

U kolekciji za jesen i zimu 2017./2018. godine i predkolekciji za istu sezonu Karl Lagerfeld se u kreiranju najnovijeg modela Chanel čizama ponovno vratio odličnoj kombinaciji elegantne siluete i vrha istaknutog crnom bojom. Nakon modela od brušene kože unutar predkolekcije, poznate linije i detalj Karl je spojio s glitterom kao jednim od najistaknutijih trendova sezone. Omiljeni klasik je tako dobio trendi osvježenje, zadržavši svoju eleganciju i svestranost.

Novi modeli ukrašeni vrhom u crnoj boji dolaze optočeni bijelim, bež, nježno ružičastim, sivim, crnim i šarenim glitterom stvarajući statement komad u kojem su mnoge trendseterice već pronašle svoj omiljeni model za hladnu sezonu u koju smo polako zakoračili.

Chanel čizme

Kako izgleda najnoviji model Chanel čizama koji još jednom odaje počast velikoj Coco Chanel otkrijte u nastavku.

Chanel čizme

Chanel čizme

 

Chanel čizme

Chanel čizme

Chanel čizme

Chanel čizme

Chanel čizme

Chanel čizme

Chanel čizme

Chanel čizme

Chanel čizme

Foto: Instagram, Chanel

0