Umjetno krzno nikad nije izgledalo bolje

Korištenje pravog krzna u dizajnerske svrhe, praksa je koju polako, ali sigurno, na radost mnogih, napušta sve veći broj poznatih modnih kuća. Upravo se zato pozdravlja kada se za to odluče najveća i najrazvikanija modna imena, jer pozitivna promjena u modnom i društvu općenito krenuti može jedino od njih – najvećih proizvođača luksuznih dobara u svijetu.

Luksuzna moda bez okrutnosti svakako je sve lakše zamisliv scenarij, a od danas pogotovo, i to zahvaljujući talijanskom modnom imperiju Gucciju koji se, odbacivši krzno, napokon odlučio za humaniju modu. Pravo krzno u kolekcijama modne kuće Gucci proteklih sezona nije prolazilo nezamijećeno od strane prijatelja životinja, pogotovo u slučaju njihovih planetarno omiljenih kožnih natikača i mokasina s podstavom od životinjskog krzna. Da više neće koristiti životinjsko krzno, počevši od svoje kolekcije za proljeće i ljeto 2018. godine, objavio je Marco Bizzarri, predsjednik i glavni direktor Guccija te izjavio sljedeće: „Jedna od suštinskih vrijednosti je društvena odgovornost i nastavit ćemo stremiti prema boljem za okoliš i životinje. Uz pomoć HSUS-a i LAV-a, Gucci jedva čeka napraviti ovaj sljedeći korak te se nada da će nadahnuti ostale na inovaciju i podizanje osviještenosti mijenjajući luksuznu modnu industriju nabolje.”

Tvrtka se ovom objavom priključila brojnim ostalim vodećim modnim brendovima i trgovinama koje ne koriste krzno poput Armanija, Hugo Bossa, Net-a-Portera, Stelle McCartney i brojnih drugih, a Gucci će se ujedno priključiti i međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer). Ova odluka još jednom nas je potaknula na razmišljanje o umjetnom krznu i činjenici da je na tržištu danas dostupno dovoljno cruelty-free odjevnih opcija, koje dostojno mogu zamijeniti pravo krzno. U fokus ove sezone, koja se kreće prema svojim najhladnijim danima, dolaze krznene jakne i kaputi, pa smo odlučili istražiti kakva je u ovom trenutku ponuda bundi od umjetnog krzna u high street trgovinama, poznatim po upotrebi cijenom pristupačnog i što je još važnije cruelty-free umjetnog krzna. U nastavku pronađite 22 trendi modela!

Najljepše bunde od umjetnog krzna:

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

Reserved

Reserved

Reserved

Reserved

Mohito2

Mohito

Mohito

Mohito

Mohito

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Sfera

Sfera

Sfera

Sfera

Sfera

Sfera

Foto: H&M, Mango, Mohito, Reserved, Sfera

0