Zbogom slami! Bucket hat po uzoru na Jacquemus je sve što vam treba
Zbogom slami! Bucket hat po uzoru na Jacquemus je sve što vam treba

Zbogom slami! Bucket hat po uzoru na
Jacquemus je sve što vam treba

Prva pomisao na šešire obično nam je slama, odnosno slamnati šeširi. Iako je to klasik koji ćemo uvijek moći nositi, posljednje vrijeme u modi su bucket hat šeširi. Radi se o pamučnoj verziji ljetnog šeširića koja je izrazito zgodna za nošenje. Pod tim mislimo da se može ubaciti u svaku torbu i nošenjem na mokru kosu ne mijenja joj se oblik kao što je to slučaj kod slame. “Ribič šešir” na prvu možda nije toliko ženstven pa je popularan  kod alternativaca i nešto otkačenijih ljudi. Kartki obod je ono što ga čini takvim, ali zato su stigli i oni s većim obodom te tako tržištu ponudili zgodan ženstveni bucket hat.

U Mangu smo pronašli dupe Jacquemus verziju

Ženstveni bucket hat koji je zaludio svijet bio je onaj francuskog dizajnera Jacquemusa. Nije trebalo dugo da ga poznate svjetske dame počnu kombinirati ovaj šešir na svoje dnevne i plažne kombinacije. Ljepota ovih šeširića je u tome što dolazi u divnim vibrantnim bojama pa su tu boje za svakoga. Ipak radi se o modnom dodatku koji košta preko 100 eura, što se za jedan platneni šešir može činiti dosta.

Tu su zato uskočili high street brendovi, točnije Mango koji je odlično iskopirao ovaj bucket hat. Mangova verzija šešira košta samo 20 eura, a poprilično sliči originalu. Napravljen je od 100% pamuka uz čupave rubove te elastičnu traku s kojom se može podesiti širina. Jedino što ovom bucket hat šeširiću nedostaje da bi bio pravi Jacquemus je traka koja pada prema vratu. Ovaj detalj izrazito je praktičan jer kada zapuše ili se vozimo brodom osigurava da ne ostanemo bez šešira na glavi. Povoljnija verzija Jacquemusa nažalost nema toliku paletu boja, ali izbor bijele i roze čini nam se jako dobar. U nastavku pogledajte Mango bucket hat iz nove kolekcije.

bucket hat
bucket hat
bucket hat
bucket hat

Foto: Jacquemus, Mango, Instagram (@hoskelsa)

Učitati još
Zatvori