Brendovi koje Skandinavke obožavaju

Brendovi koje Skandinavke obožavaju

@hannastefansson

@hannastefansson

Prije tjedna mode u Parizu, Londonu, New Yorku i Milanu, sve oči bit će uprte prema sjeveru Europe gdje već u nedjelju započinje Tjedan mode u Stockholmu, a odmah nakon slijedi i onaj u Kopenhagenu. Nakon što smo se godinama trudili izgledati poput Parižanki i njihov nonšalantni chic tražili u crvenom ružu, prugastoj majici i istovremeno razbarušenim i uređenim uvojcima, pojavile su se Skandinavke i očarale nam svojim svježim, minimalističkim pogledom na modu.

Skandinavski brendovi

@toteme

 

U njihovim ormarima prevladavali su monokromni komadi klasičnih krojeva koji su spojeni zajedno stvarali jednostavne, ali zanimljive siluete i kombinacije. Odjednom, svi smo u ormarima i na policama dućana tražili basic komade u nadi da će nam spojeni zajedno dati onaj prepoznatljivi cool izgled kakav smo viđali kod skandinavskih it djevojaka. Zbog ležernih kombinacija modno osviještenih Skandinavki poput Elin Kling, Pernille Teisbaek, Hanneli Mustaparte, Trine Kjaer, Hanne Stefansson, Columbine Smille i mnogih drugih, cijela modna industrija odjednom se okrenula prema sjeveru Europe u potrazi za inspiracijom i tajnom njihovog stila. U seciranju njihovih ormara istaknula su se imena skandinavskih dizajnera u čije je kolekcije bila utkana jednaka pročišćena estetika. Ususret skandinavskim tjednima mode, koje s nestrpljenjem iščekujemo, donosimo vam trinaest skandinavskih brendova, od luksuznih do onih s high street scene, koje obožavaju naše omiljene it djevojke i koje ćete i vi obožavati.

Skandinavski brendovi

@pernilleteisbaek

ACNE

Skandinavski brendovi

@acnestudios

Brend koji je davno prešao granice skandinavskih ormara i postao jedan od favorita ljubiteljica urbanog, cool stila u čijoj je garderobi Acne kožna jakna neizostavan komad.

BAUM UND PFERDGARTEN

Skandinavski brendovi

@baumundpferdgarten

Mnoge poznate Skandinavke žive u njihovoj odjeći. Instagram profili Pernille Teisbaek, Trine Kjaer i Hanne Steffanson kriju brojne predivne kombinacije ovog brenda koji u skandinavsku klasiku unosi mnoštvo uzoraka i zanimljivih krojeva.

BRUNS BAZAAR

Skandinavski brendovi

@bruunsbazaar

Skandinavski minimalizam u njegovom najbolje izdanju ono je što krasi svaku kolekciju danskog brenda Bruuns Bazaar. Jednostavnost u koju su pomno utkani moderni detalji s daškom elegancije.

BY MALENE BIRGER

@bymalenebirger

@bymalenebirger

By Malene Birger jedan je najpoznatnijih skandinavskih brendova čije komade krase pravilne linije, izvrnost krojeva i upečatljivi detalji koji spojeni zajedno svake sezone donose svevremenske kolekcije izvedena u najfinijim materijalima.

COS

Skandinavski brendovi

@cosstores

Moderan, funkcionalni dizajn izveden kroz nježne i moderne siluete u svili, kašmiru i najfinijem pamuku nalazi se iza poznatog brenda Cos na luksuznijoj strani high street spektra.

FILIPPA K

Skandinavski brendovi

@filippa_k

Filippa K brend je čije kolekcije izgledaju jednako kao što zamišljamo da izgleda ormar svake modno osviještene Skandinavke. Svaki komad vrijedan investicije, odjeća sastavljena od komada koji donose određenu iskrenost i izvrsnost u dizajnu i izradi, inspirirana manje je više filozofijom nikad nije izgledala bolje.

GANNI

Skandinavski brendovi

@ganni

Alexa Chung, Jessica Alba i Daisy Lowe ljubiteljice su ovog malog danskog brenda iza kojeg se nalazi samo jedna ideja- stvoriti klasike za ormar moderne i samosvjesne žene. Ganni je spoj najboljih svevremenskih klasika s nekim novim siluetama koje nose istu ideju koji možete pronaći i na virtualnim policama popularnog Asosa.

HOUSE OF DAGMAR

Skandinavski brendovi

@houseofdagmar

Na rasporedu kao zadnja revija prvog dana Tjedna mode u Stockholmu ove nedjelje, reviju švedske modne kuće House of Dagmar prepoznatljive po sofisticiranim kreacijama s nestrpljenjem iščekujemo.

IDA KLAMBORN

Skandinavski brendovi

@idaklamborn

Ida Klamborn dio je nove generacije skandinavskih dizajnera čija odjeća, zavodeći svojim siluetama, savršeno prenosi duh vremena kroz prepoznatljivu skandinavsku estetiku.

RODEBJER

Skandinavski brendovi

@rodebjer

Za razliku od mnogih čije su kreaciji više no ikome namijenjene idealiziranoj, iskrivljenoj i teoretskoj percepciji žene, Carine Rodebjer dizajnira odjeću za žene u njihovom stvarnom i iskrenom stanju.

STYLEIN

Skandinavski brendovi

@worldofstylein

Stylein u svom dizajnu spaja svevremensko i suvremeno, stvarajući kreacije za svaki ormar i za svaku priliku. Skandinavski minimalizam, najfiniji materijali i savršeni krojeni komadi ključni su elementi svakog komada.

WOOD WOOD

Skandinavski brendovi

@woodwood_copenhagen

Dizajnerski trio 2002. godine u Kopenhagenu je otvorio mali dućan imena Wood Wood na čijim se policama nalazila mala kolekcija majica s grafičkim printom i raznovrsnih predmeta poput knjiga, igrača i tenisica. Danas, iza Wood Wood brenda nalazi se niz uspješnih kolekcija, suradnji sa sportskim brendovima poput Adidasa, Nikea i New Balances i uključenost u projekte koji izlaze iz granica mode poput izložbi, ilustracija i glazbenih suradnji.

& OTHER STORIES

Skandinavski brendovi

@andotherstories

Svakom novom kolekcijom, & Other Stories, brend iz H&M obitelji, oličenje je savršenog high street brenda. Luksuzniji od svojeg popularnijeg i sveprisutnog sestrinskog brenda, & Other Stories zadržava ekskluzivniji pristup odjeći u kojoj donosi najnovije trendove u njihovom najboljem izdanju, izrađene od finijih materijala, s više pažnje posvećene svakom detalju i minimalizmom skandinavskog dizajna utkanom u svaki komad

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori