Skandinavke imaju najljepšu kožu na svijetu – Donosimo tri njihova ključna skincare trika
Skandinavke imaju najljepšu kožu na svijetu – Donosimo tri njihova ključna skincare trika

Skandinavke imaju najljepšu kožu na svijetu – Donosimo tri njihova ključna skincare trika

Skandinavija je poznata po svojoj prekrasnoj prirodi i kulturi, ali i po tome što tamošnji stanovnici imaju gotovo besprijekornu kožu. Često puta njihova put nazivana je savršenom. Tijekom godina upravo oni bili su ideal ljepote sa svojim plavim očima i kosom te svijetlom kožom koja je uvijek njegovana i prirodna. Naravno tu veliku ulogu igra i genetika no i način na koji se Skandinavke brinu o svojoj koži.

Ideal više nije porculanska put i svijetla kosa, sada je on da izgledaju što prirodnije, a da se ne vidi da se trude tako izgledati. Zdrava i blistava koža naprosto je uvijek ‘in’, i glavni trend kojeg se Skandinavke trenutno drže je da izgledaju hidratizirano i njegovano. Zapravno, one su doktorirale clean girl look koji je bio hit 2022., a nastavlja se i u ovoj godini.

Skandinavski skincare trikovi

Ono što kod Skandinavki volimo je njihova jednostavnost. Recimo, za razliku od Koreanki koje imaju skincare rutine od 12 koraka, Skandinavke se trude biti što jednostavnije. One su pronašle recept koji ne iziskuje puno truda, a daje dobre rezultate. U nastavku donosimo tri ključna trika kojima Skandinavke duguju savršen ten.

Hidratacija je ključna

Prvi korak do savršene kože je hidratacija – izvana i iznutra. To znači da morate piti dovoljno vode, ali i da morate birati hidratantne proizvode, najbolje one s hijaluronskom kiselinom. Dobar trik je da kremu ili losion nanesete na lice unutar tri minute od izlaska ispod tuša ili od pranja lica. Još nekoliko dobrih skincare trikova su: ne zaboravite nanijeti kremu ili losion svaki dan, koristite nježni čistač koji neće ukloniti prirodna ulja, koristite eksfolijante jednom do dva puta tjedno te kožu zaštitite od vjetra i sunca.

Skincare rutina neka bude sezonska

Skincare rutinu treba mijenjati ovisno o godišnjim dobima. Ono što funkcionira ljeti, neće funkcionirati zimi zbog drugačijih uvjeta kojima je naša koža izložena. Različita je količina vlage u zraku, a različita je i razina UV zračenja. U hladnim mjesecima trebate proizvode koji će koži pomoći da zadrži vlagu. Zbog toga ćete zimi birati bogate kreme i serume. Ljeti, pak, trebate izabrati prizvode koji neće biti masni i začepiti pore. Oni trebaju biti laganiji i teksture gela ili losiona.

Nikada ne preskačite SPF

Bilo tko, tko imalo zna o skincare njezi, zna da se zaštitni faktor ne preskače, bez obzira na godišnje doba. Zimi on može biti niži nego ljeti, ali nije preporučljivo da bude niži od 20. UV zračenje postoji cijele godine, a upravo SPF prva je crta obrane protiv preuranjene pojave bora i finih linija. Također, nije dovoljno SPF nanijeti samo ujutro, treba ga obnavljati kasnije u danu. Dobro je u torbi uvijek imati i balzam za usne sa SPF-om kako biste od sunčevog zračenja zaštitili i usnice.

FOTO: Instagram (@idaerikssoon, @eleonorlq)

Učitati još
Zatvori