10 bijelih haute couture haljina za vjenčanje

10 bijelih haute couture
haljina za vjenčanje

Dior

Christian Dior

Iako dostupne tek onima najdubljih džepova, haute couture kreacije koje su ovog tjedna defilirale pistama Tjedna visoke mode u Parizu poslužile su kao dobar orijentir za trendove koji će ovog proljeća i ljeta vladati svečanom garderobom. Pritom su najviše pažnje privlačile bijele haljine, jer poznato je da stvarajući svoje haute couture kolekcije mnogi dizajneri također misle na imućne mladenke. Kojih deset bijelih haljina nas je osvojilo, a moglo bi vas inspirirati za nadolazeća vjenčanja?

Atelier Versace, Chanel, Dior i Giambattista Valli, neka su od imena koja se svake godine nađu na rasporedu haute couture tjedna i imaju priliku pokazati svoje majstorstvo kada je riječ o svečanoj večernjoj modi. Couture kreacije, u koje su utkani tjedni ručnoga rada, doista nisu za svaki dan, baš kao što su bajkovite vjenčanice spomenutih dizajnera namijenjene za istinske modne princeze koje su spremne privlačiti pozornost ovom modnom raskoši.

Valentino

Valentino

Pa, kakvi su ‘bridal’ trendovi koji su upravo izdiktirani u Parizu? U modi su i dalje do poda duge vjenčanice, koje variraju stilom i detaljima, a primjetan je trend opuštenih silueta i romantičnih, eteričnih i lepršavih haljina, u kojima žene djeluju poput vila. Upravo takve vjenčanice viđali smo kod Valentina, koji je bio pod utjecajem starog Rima, Alexis Mabille, Alberte Ferretti, Elieja Saaba, koji nas je poveo na putovanje u Indiju, Georgesa Hobeike…

Atelier Versace ostao je odan seksipilu s bijelom haljinom koja grli tijelo i ističe dekolte, Chanel je ponudio zanimljivu optičku igru mreže i resica, Giambattista Valli još jednom je pokazao da je više – više, voluminoznom kreacijom u kombinaciji tila i svjetlucavih kristala, a Dior je ostao odan minimalizmu do kraja.

Foto: IMaxTree

Preporuka

Zatvori