Moderna mama: Jelena Perić

Moderna mama: Jelena
Perić

Toliko promjena i neizvjesnosti nas je zadesilo tijekom ove 2020. godine da to nitko nije mogao predvidjeti ni u najluđim snovima. Još ako toj jednadžbi dodamo trudnoću i majčinstvo po prvi put, to može stvari učiniti još napetijima – ili možda uzbudljivijima? Prepustit ćemo vama tu odluku. Ovaj listopad smo u svojoj rubrici Moderna mama ugostile Jelenu Perić. Radi se o jednoj od najpoznatijih beauty vloggerica i influencerica s više od milijun followera na Instagramu, čija impresivna karijera je nadišla granice Hrvatske. Jelena je, prije malo više od osam mjeseci, postala majka preslatkom, malenom dječačiću Teu koji je svojim roditeljima definitivno uljepšao ovu burnu godinu. To naravno nije moglo proći nezabilježeno i morale smo ih pobliže upoznati. Što smo sve otkrile o Jeleni, njezinom porodu, malenom Teu i o tome kako se snalazi u svojoj novoj ulozi, doznajte u nastavku.

Kako bi opisala Tea?

Najmirnija beba, ali polako se nazire vrckava osobnost.

Kako izgleda vaš tipičan dan? Koji ti je trenutak u danu s Teom onaj najdraži? Imate li već neke svoje posebne rituale?

Najčešće se budimo oko 8:00 h,  slijedi hranjenje, presvlačenje i igranje. Tu uhvatim rupu da popijem kavu na miru i iskoristim vrijeme za svoj posao i nakon tog nam se dan vrti u krug. Sve što beba zahtijeva to joj se pruži. Sad nam je izrazito zanimljiv period jer Teo počinje puzati pa provodim još više vremena uz njega. Večernji rituali su mi posebno dragi jer odradimo veliku šetnju, nakon čega slijedi kupanje i hranjenje. Teo je u 21:00 h već u krevetu. I da, jedna sam od onih mama koje imaju tu sreću da se beba sama uspava.

Što si ti naučila uz Tea?

Naučila sam raditi pet stvari istovremeno – bez pretjerivanja!

Spomenula si da je Teo rođen mjesec dana prerano. Kako je prošao tvoj porod?

Da, nažalost nisam imala tu sreću da dođem do zadnjeg tjedna trudnoće i mirno dočekam porod s obzirom da sam u 32. tjednu trudnoće imala problem s bubrežnim kamencima. To mi je potaknulo prijevremene trudove. Do kraja trudnoće vrijeme sam provela u bolnici, ali na našu sreću sve je prošlo u najboljem redu i zaista sam na kraju imala skoro pa bezbolan porod. Teo se rodio kao zdrava beba u 36. tjednu.

Koji je najbolji savjet koji si dobila, a da je vezan uz trudnoću i/ili majčinstvo?

Ne slušaj savjete drugih jer ćeš sama znati najbolje za svoje dijete. I to je istina.

Koji je jedan savjet koji bi ti dala svim budućim mamama?

Definitivno bih se referirala na prethodan odgovor. No, najbitniji savjet do tad: “Naspavajte se žene moje drage dok još stignete”.

Postoji taj stereotip da mame nakon rođenja djeteta više nemaju vremena za svoje beauty i make up rituale, no tebi je to posao. Kako se snalaziš u svemu tome? Uspijevaš li obaviti sve svoje poslovne obaveze uz bebu?

Ne slažem se s tim stereotipom. Sa sigurnošću mogu reći da se uvijek nađe vrijeme za sve pa tako i za brigu o sebi. Idealno vrijeme za to je kad beba spava ili naravno ako je partner ili netko od ukućana kod kuće da vam pomogne. Moram priznati da sam većinu vremena sama s bebom doma pa je malo teže odrađivati posao kao nekada, ali snalazim se i na kraju sve uspijem odraditi. Za sve ostalo tu su tata i baka servis.

Kako je trudnoća utjecala na tvoj posao?

Trudnoća je na moj posao utjecala dosta s obzirom na to da sam većinu stvari oduvijek sama odrađivala. Od snimanja, uređivanja videa, fotkanja, itd… Kad dođe beba, sve se promijeni i ona traži maksimalnu pažnju, što je i normalno. Prilagodila sam se tom životu jer Teo je centar mog svijeta i nema tog posla koji je ispred njega. Naravno i dalje volim svoj posao i jedva čekam da počnem raditi punom parom kao nekada.

Koje su reakcije tvojih pratitelja na to što si postala mama?

Koliko vidim pozitivne. S obzirom na to da većinu mojih followera čine žene, Teo je rado prihvaćen gost na mom profilu.

Misliš li možda da te followeri i klijenti počinju svrstavati u kategoriju mama blogerica? Sviđa li ti se ta ideja ili bi se radije i dalje fokusirala na beauty vlogganje?

Mislim da ne jer je glavni fokus i dalje na beauty i fashion temi, a to je ono što želim i zadržati. Zapravo, lifestyle je ono prema čemu težim.

Prije malo više od 5 mjeseci počela si snimati vlogove za svoj novi YouTube kanal Jelena Perić 2, na hrvatskom jeziku. Kako si se odlučila na taj potez? Imaš li još kakve nove poslovne planove za budućnost?

Na taj potez sam se odlučila jer zaista poštujem publiku koja me prati, a sve više i više imam naših ljudi koji bi rado htjeli vidjeti vlogove na našem jeziku pa rekoh, zašto ne. Nažalost, nisam dugo snimila novi video jer zaista nisam mogla naći vremena, ali evo obećajem, vraćam se brzo!

Koje su reakcije publike na tvoj novi, hrvatski YouTube kanal?

Zasad su pozitivne, nadam se da će se i nastaviti u takvom tonu.

Na Instagramu spominješ da si izgubila puno kose nakon poroda. Koja je najveća promjena s kojom si se morala nositi nakon trudnoće? S kojom ti se promjenom bilo najteže nositi?

Izgubila sam oko 30 posto kose i teško mi je palo jer sam oduvijek imala baš bujnu kosu, ali ne opterećujem se toliko više jer vidim da raste. Zapravo, najveća promjena je bila kilaža. U trudnoći sam dobila 20 kila i još uvijek mi je ostalo sedam kila viška, ali ide i to polako.

U jednom od svojih vlogova spomenula si da ti je dojenje predstavljalo veliki izazov. Kako si se osjećala nakon što si se odlučila prestati ‘mučiti’ s isprobavanjem i prijeći na nadohranu?

Nerado sam to napravila, ali to je bilo najbolje i za Tea i za mene. U tom trenu sam znala da se najeo i da ne moram brinuti je li mi dijete gladno ili nije. Svakako sam za dojenje, ali kad ne ide, bolje je ovako.

Foto: Sanja Tušek (Instagram)

Zahvaljujemo se slastičarnici Pierre Sweet Escape na ustupljenom prostoru za snimanje.

Preporuka

Zatvori