Babymoon destinacije na koje se možete uputiti autom

Babymoon destinacije na koje se
možete uputiti autom

Vrijeme trudnoće je dragocjeno, pa čak i ako toga niste svjesni u danom trenutku, treba odvojiti vrijeme i mentalni prostor da se toj spoznaji i tome stanju u potpunosti posvetite. Naposljetku, ono ipak traje maksimalno par puta u životu i sa svakim djetetom je drugačije te ga treba iskusiti u cijelosti jer se nakon tih devet mjeseci sve mijenja. Bez obzira koliko djece imali, uvijek je to još jedan član obitelji više.

Brojni izvori reći će vam – povežite se sami sa sobom, sa svojim tijelom i svojim umom, ali povežite se i sa partnerom kako bi zajednički proživjeli cijelu trudnoću. U svakodnevnoj zbrci na radnom mjestu i kućanskih zadataka te vjerojatnih preinaka doma s kojima se baviti, ne ostaje previše vremena da ostvarite snažnu vezu i radite ono što najviše volite. Zato je jedan od savjeta na vrhu liste zajedničko putovanje.

Zašto na babymoon?

Babymoon je trend koji dobiva sve više zamaha uslijed društvenih mreža i hashtaga koji se šire brzinom svjetla. No, na stranu Instagram, babymoon je kao koncept zaista dobar potez. Pojam se odnosi isključivo na zajedničko putovanje u trudnoći, nekoliko dana opuštanja, wellnessa, uživanja u jelu i piću te zajedničkom društvu.

Uvjet je da se buduću mamu ne izlaže riziku i, pogotovo ako ulazi u avion, da na putovanje kreće tek kad je liječnik sve odobrio – najčešće u drugom tromjesečju. Zato su za babymoon destinacije posebno atraktivna mirna i romantična mjesta koja čak ni ne moraju biti kilometrima udaljena od mjesta u kojem živite. Za smještaj se bira ugodna lokacija u kojem par ima sve što im treba kako se ne bi pretjerano zamarali svakodnevnim sitnicama, pa odluka najčešće pada na all inclusive hotele i resorte.

Iako daleke destinacije izgledaju jako primamljivo, mnogima će ulazak u avion ipak predstavljati prepreku, čak i uz idealne uvjete i zeleno svjetlo liječnika. No poanta babymoona niti nije putovanje na drugi kraj svijeta, odabir destinacije u neposrednoj blizini mjesta u kojem živite i dalje se računa kao odmor.

Destinacije u blizini

S obzirom na geografski položaj Hrvatske, otvaraju nam se brojne zanimljive destinacije koje su nam zaista nadohvat ruke. Najneposrednije su susjedne države, no vožnja do Austrije također ne bi trebala biti prenaporna uz dobro isplanirana stajanja.

  • Jadranska obala
  • Sjever Italije
  • Slovenija
  • Budimpešta
  • Beograd

Jadranska obala krije toliko ljepota, a sigurno ih niste sve obišli, pa bi odmor u nekom od hotela uz more sigurno bio dobro iskorišteni babymoon. Kupanje, izležavanje ispod suncobrana, pa malo istraživanje lokalnih znamenitosti, donose jako dobro podlogu za željeni odmor. Prekrasna Italija uvijek je dobra ideja, a definitivno preporučujemo istraživanje njenog sjevera – od hit destinacija kao što su Verona i Venecija, do manjih mjestašca uz Lago di Garda, uživat ćete gastrononskim delicijama i la dolce vita.

Za ljubitelje aktivnog odmora i one koji u trudnoći zadržavaju takav lifestyle, tu je zelena Slovenija i sve njene prirodne ljepote – od jezera, preko šuma do planina. A ako želite iskusiti užurbanost velikih gradova, nikako nemojte zaobići Budimpeštu ili Beograd.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori